Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Zážitky a optimismus až do konce. Sanitka přání splnila sen Jarce, klientce paliativní péče v Pelhřimově

Sanitka přání zavítala do pelhřimovské nemocnice, konkrétně za Jarkou, klientkou Paliativní péče Nemocnice Pelhřimov. Tato usměvavá žena si přála navštívit relaxační komplex ve středních Čechách. A její sen se nyní splnil.

„Stále jsem o tom povídala a jednou mě pracovně navštívil záchranář pan Radek Benda s návrhem, že bychom se mohli s manželem v rámci Sanitky přání Asociace samaritánů České republiky do tohoto resortu podívat. Pak už šlo všechno ráz na ráz,“ popsala pacientka Jarka. 

Tu společně s jejím manželem na místě přivítal personál resortu a manželům půjčili golfový vozík. Prohlédli si zvířata, která u resortu chovají, poté si dali dobrý oběd. „Manžel měl telecí řízek s bramborovou kaší ve tvaru indiánka a já jsem si pochutnala na masové roládě s gratinovanou zeleninou. Třešničkou na dortu byl dezert – bílá čokoládová koule plněná ovocem,“ popsala sympatická žena, která je i přes svůj stále se zhoršující stav, plná energie. Z celodenního výletu čerpá energii dodnes. „Líbilo se mi, jak se o nás všichni krásně starali, byli milí, příjemní, za což bych jim chtěla velmi poděkovat," vzkázala Jarka. 

I přes jasnou vidinu předem prohraného boje se paní Jarka rozhodla své poslední týdny na světě strávit pozitivně, plnit si sny, a zanechat tak po sobě vzpomínku na statečnou, nikdy se nevzdávající a veselou manželku, maminku, babičku a kamarádku. „Optimistická žena by ještě ráda navštívila country festival a zhlédla krásu některého z nedalekých historických zámků," nastínila další Jarčiny plány Alexandra Knapová, mluvčí Nemocnice Pelhřimov. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petra Homolová | Zdroj Nemocnice Pelhřimov

Štítky sanitka, přání, zdraví, nemoc, život, nemocnice, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zážitky a optimismus až do konce. Sanitka přání splnila sen Jarce, klientce paliativní péče v Pelhřimově | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.