Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Aktuálně z jihlavské nemocnice. Zakazují se návštěvy, k porodu a na šestinedělí smí jen zdraví otcové

Nemocnice v krajské Jihlavě s okamžitou platností zakázala návštěvy. Důvodem je velmi špatná epidemiologická situace. Během vánočních svátků došlo k naplnění kapacit jihlavského infekčního oddělení.

„Nejčastěji jsme přijímali dospělé pacienty s respiračními onemocněními, chřipkou a RS virem, v kombinaci s covidem, z většiny starší 70 let, kteří potřebují naši péči na lůžku několik dní. Nyní jsme nuceni otevřít pro tyto pacienty i další izolační oddělení. Stávající kapacity jsou zahlceny," informovala mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová. 

Návštěvy jsou povoleny na Stanici paliativní péče a na dětském oddělení. Jinde jsou pouze po dohodě s ošetřujícím lékařem a v případech zvláštního zřetele. Zrušeny jsou i „propustky“ pacientů.

Jak na porodnici a oddělení šestinedělí? 

„Případné návštěvy mohou proběhnout za přísných hygienických podmínek, v minimálním nutném počtu (maximálně 2 osoby) a s důslednou ochranou dýchacích cest jak návštěv, tak pacientů. Návštěvy nesmí mít příznaky respiračního onemocnění. Zákaz návštěv platí i pro oddělení porodnice a šestinedělí. Zde se připouští přítomnost otce u porodu za podmínky, že je zdráv a má ochranu dýchacích cest," dodává Zachrlová. 

Návštěvy, ale pouze otců, jsou za těchto podmínek povoleny i na oddělení šestinedělí. Ostatní návštěvy jsou v souladu s předchozím rozhodnutím zakázány. „Jde o ochranu novorozenců, kteří jsou významně (i na životě) ohrožení vážným průběhem zejména RS virové infekce," přidává Zachrlová vysvětlení na závěr. 

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky nemocnice, návštěva, zákaz, epidemie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktuálně z jihlavské nemocnice. Zakazují se návštěvy, k porodu a na šestinedělí smí jen zdraví otcové | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.