Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Záchranáři z Vysočiny našli pod vánočním stromečkem nová „ervéčka". Už brzy vyrazí na pomoc potřebným

Už brzy vyrazí k pacientům na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku záchranáři ve zbrusu nových vozidlech pro zajišťování lékařské přednemocniční neodkladné péče - v takzvaných Rendez-Vous (RV). Tento dárek si pomyslně nadělili k Vánocům.

„Zbrusu nové vozy značky KIA Sorento jsou vybaveny naftovými motory o výkonu 148 kW, mají pohon 4x4 a v případě potřeby mohou dosáhnout rychlosti až 202 km/hod. Dnes již standardem je automatická převodovka, která zvyšuje bezpečnost řízení při vyšších rychlostech a kritických situacích, jelikož má řidič po celou dobu jízdy obě ruce na volantu. Vozidla jsou osazena světelným a zvukovým výstražným zařízením a jejich barva a reflexní polepy odpovídají Vyhl. 296/2012 Sb.," jmenuje technické parametry Petr Janáček, mluvčí krajské záchranné služby na Vysočině. 

Vůz s volacím znakem ZVY 286 poputuje na výjezdovou základnu do Havlíčkova Brodu a vůz ZVY 287 bude sloužit v Pelhřimově.

Pořizovací cena vozidel činí celkem 3 146 000 korun a uhrazena bude z velké části z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Záchranná služba Kraje Vysočina

Štítky RV, záchranáři, zdraví, pomoc, dárek, Vánoce, Vysočina, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Kia Sorento, Havlíčkův Brod, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Záchranáři z Vysočiny našli pod vánočním stromečkem nová „ervéčka". Už brzy vyrazí na pomoc potřebným | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.