Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vánoční svátky v jihlavské nemocnici: Bez dovolené, v plném nasazení a s dárky od lidí i firem

Obzvlášť o vánočních svátcích by si snad každý rád vybral dovolenou. Nejinak je tomu u personálu v jihlavské nemocnici. V zařízení s nepřetržitým provozem, kde se pečuje také o desítky covidových pacientů, je ale potřeba každá ruka.

Nepsané pravidlo, které se bude o letošních svátcích v jihlavské nemocnici dodržovat: Pokud vám okolnosti dovolí, nevybírejte si dovolenou. Zdravotníci tak stráví dny mezi Vánocemi a Novým rokem většinou v práci. V provozu bude také odběrový stan a očkovací centrum. Radost ale zdravotníkům přes svátky udělaly dárky od lidí i firem.

„V červených zónách je třeba až dvojnásobný počet zdravotníků oproti ostatním oddělením, kde nejsou pacienti s onemocněním covid-19,“ vysvětluje náměstkyně ošetřovatelské péče Hana Hladíková s tím, že v rámci dodržení všech opatření je nutné častější střídání lidí v péči o pacienty oproti běžnému režimu. Ne všichni zdravotníci, kteří si nevyberou dovolenou, musí být přímo v nemocnici, ale drží pohotovost. „Jsou připraveni na telefonu a dojedou do práce v případě, kdy nastane velký příliv pacientů a dojde k aktivaci dalších oddělení,“ vysvětluje Hana Hladíková.

Krizový štáb Vysočiny: Nejvyšší incidence ve dvou okresech. Testování o svátcích s omezenými termíny

Tentokrát ne ve čtvrtek, ale výjimečně ve středu 22. prosince opět na Vysočině zasedal krizový štáb, který se zabýval aktuální covidovou situací. Pojďme si opět shrnout ty nejdůležitější závěry.

„Moc děkuji všem zaměstnancům naší nemocnice. Máme za sebou další náročný rok a přeji nám všem, abychom se v tom příštím začali vracet do normálního života i v provozu nemocnice,“ říká ředitel nemocnice Lukáš Velev. Velké díky patří všem, kteří zdravotníky podporují pozorností a dárky. Jsou to jednotlivci, nebo velké firmy. „Mám k těmto lidem, kteří každý den věnují veškerou energii k záchraně životů covidových pacientů, obrovskou úctu a obdiv. V době, kdy čelí již déle než rok opakovaným vlnám epidemie a bohužel od některých i naprosto nepochopitelným slovním útokům, jim tímto chceme za ČEZ vyjádřit naši podporu a poděkování,“ uvedl k celorepublikové podpoře zdravotníků předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš. Další lidé nakoupili třeba nápoje, kávu, nebo upekli perníčky.

Na Jihlavsku zastavil dobročinný autobus. Vánoční tradice přinesly peníze dětským pacientům v Jihlavě

Vánoční putování. Tak zněl název předvánoční dobročinné akce, která se konala na třetí adventní neděli. Celý výtěžek poputuje na dobrou věc, letos se pomáhalo dětskému oddělení jihlavské nemocnice.

Kromě Štědrého dne a Druhého svátku vánočního je také každý den otevřen odběrový stan. V provozu je od 7:00 do 15:30 a to včetně Prvního svátku vánočního a Silvestra. „Očkovací centrum v Hruškových Dvorech kromě Štědrého dně a dvou vánočních svátků a Silvestra je také pro klienty otevřené,“ dodává mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky nemocnice, Vánoce, svátky, covid, koronavirus, dovolená, personál, zdravotník, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, zdravotnický pracovník, ČEZ, Štědrý den, silvestr, Daniel Beneš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční svátky v jihlavské nemocnici: Bez dovolené, v plném nasazení a s dárky od lidí i firem | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.