Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spokojené rodičky se zasloužily o certifikát, který ocenil péči v jihlavské porodnici

V jihlavské nemocnici dnes proběhlo slavnostní předání certifikátu ze šetrný a respektující pohled na porodnictví. Toto ocenění si zasloužilo, jako jediné na Vysočině, gynekologicko - porodnické oddělení, a to na základě kladného hodnocení žen, které zde rodily.

Rodičky své zkušenosti následně sdělují prostřednictvím dotazníků. „Pro naše pracoviště jsou tyto výsledky potom cenným materiálem pro zapracování a rozšíření spektra do každodenní péče o rodičky. Právě ony jsou totiž těmi nejdůležitějšími aktérkami celého porodnického děje,“ popisuje vrchní sestra Alena Valová.

Personál jihlavské porodnice v tomto roce pomohl na svět 560 dětem. Vše nasvědčuje tomu, že by navzdory klesající celorepublikové porodnosti mohli překonat loňské číslo 1 087 porodů. „Vyhledávají nás ženy nejenom z Jihlavska, ale třeba i z Prahy, Znojemska, Dačicka,“ jmenuje primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Roztočil.

Jihlavská porodnice je již tři roky zapojena do projektu PPP (Přirozený porod v porodnici). „Naším cílem je individuální péče o každou rodičku s medicínským zázemím, proto celý projekt podporujeme a jsme otevření těhotenství a porodům celkově," říká vrchní sestra Valová. 

„Certifikát za šetrnou medikaci při vedení porodů získala porodnice právě díky pacientkám, které své zkušenosti popsaly v dotaznících. Tam na ně čekaly otázky typu: Představil se Vám personál? Byla jste informována o průběhu porodu? Měla jste možnost zvolit si porodní polohu? Respektovali vaše přání?“ upřesňuje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Další metou je pro porodnici certifikát za spokojenou rodičku. „Naše péče není o diplomech, ale o individuálním přístupu ke každé ženě. Výsledkem naší dlouhodobé práce je potom certifikát, právě proto jsme hrdí na to, že jsme ho získali, je to odraz spokojenosti našich rodiček,“ uzavírá Valová. 

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, porod, Kraj Vysočina, Aleš Roztočil, Praha, okres Jihlava, okres Znojmo, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spokojené rodičky se zasloužily o certifikát, který ocenil péči v jihlavské porodnici | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.