Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavský učitel ze ZŠ Rošického vyhrál celostátní přehlídku digitálních výukových metod

Jihlavská ZŠ Evžena Rošického může být náležitě pyšná na jednoho ze svých učitelů. Řeč je o Lukáši Javorkovi, který na škole učí matematiku a stal se celkovým vítězem osmého ročníku finálové přehlídky digitálních výukových objektů Domino.

Mladý učitel matematiky vytvořil necelou stovku vzdělávacích videí, které mají žákům přiblížit svět počtů.

„Jedná se o učivo druhého stupně základních škol, které je zdarma dostupné na Youtube a navíc bez reklam, takže si je mohou žáci, ale i učitelé pustit pohodlně kdekoli a kdykoli. Látky jsou rozděleny do 22 kapitol, z nichž každá obsahuje vysvětlení, ukázku postupu při řešení příkladu a přibližně tři úlohy k procvičení,“ přiblížil Lukáš Javorek.

Časově náročná práce 

Přehlídku každoročně pořádá Národní institut pro další vzdělávání ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Má za cíl vybrat mezi všemi finálovými, často velmi kreativními a inspirativními výukovými aktivitami ty nejlepší a ocenit je.

Výuková videa od Lukáše Javorka lze najít na webu

„Tvoření videí i doprovodné webové stránky jsou celé moje vlastnoruční práce. Musel jsem se doučit spoustu věcí ze světa webového rozhraní. Bylo to časově náročné, proto chci vyjádřit dík také našemu řediteli Františku Svobodovi, který mi ve všem vyšel vstříc,“ doplnil učitel Javorek.

Vítěznému Lukáši Javorkovi poblahopřála také primátorka města Jihlavy Karolína Koubová. „Vážíme si iniciativních učitelů i ředitelů, kteří jejich nápady podporují. Právě s jejich pomocí se z nápadu stane realita. Jsem ráda, že máme učitele, kteří mají energii a náladu dělat nové věci a nebojí se toho,“ sdělila primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky vítěz, matematika, video, vzdělání, Lukáš Javorek, Domino, Evžen Rošický, Karolína Koubová, Javorek, YouTube, František Svoboda, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský učitel ze ZŠ Rošického vyhrál celostátní přehlídku digitálních výukových metod | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.