Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vylepšená sportoviště mají další jihlavské základní školy. Náklady dosáhly 36 milionů korun

Další dvě základní školy v krajské Jihlavě mají vylepšená svá sportoviště. Na novou sezonu jsou kompletně připravena hřiště u Základní školy Jungmannova a také u Základní školy T.G. Masaryka. Náklady na obě přestavby se vyšplhaly na zhruba 36 milionů korun.

V areálu ZŠ Jungmannova jsou nově udělané chodníky, nechybí nové oplocení nebo třeba nová střídačka. V rámci obnovy celého areálu přibyl sklad sportovního vybavení a další potřebný mobiliář. „Původní písčité hřiště jsme nahradili multifunkčním hřištěm s umělým povrchem včetně oplocení a vznikl nový sektor pro skok daleký. Na dvoře školy je nové hřiště pro petanque, venkovní učebna krytá pergolou a sedm venkovních posilovacích strojů včetně jednoho posilovacího stroje určeného speciálně pro tělesně handicapované osoby,“ popsal projekt náměstek primátora pro rozvoj města Vratislav Výborný.  

Jihlavská radnice také nechala celý objekt základní školy zateplit a odvlhčit, na což se podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí.

Regenerace školního hřiště a zateplení objektu probíhaly od června do října loňského roku, odvlhčení objektu bylo dokončeno v listopadu.

Celkové náklady na investiční akci činily 23,434 milionu korun, z toho na školní hřiště připadá 7,226 milionu korun, na zateplení objektu školy 8,221 milionu korun a na jeho odvlhčení 7,987 milionu korun. Zhotovitelem stavby byla firma Podzimek a synové, s. r. o.

Mnohem lepší sportovní zázemí má nově i Základní škola T.G. Masaryka.  „Původní převážně asfaltová školní hřiště byla nahrazena víceúčelovým hřištěm s umělou trávou  a basketbalovým hřištěm s polyuretanovým povrchem. Kolem těchto oplocených hřišť vznikl běžecký ovál s umělým povrchem. V areálu nechybí ani nové sektory pro skok daleký a vrh koulí, sklad na sportovní vybavení či pítko pro žáky,“ přiblížil proměny sportovišť náměstek primátora Výborný.

Polepšila si i školní družina. Hřiště, které k ní patří, bylo vybaveno novými herními prvky a v areálu je nově žákům k dispozici i venkovní stolní tenis. Nezbytnou součástí projektu je rekonstrukce části kanalizace v areálu.

Stavební práce v areálu Základní školy T.G. Masaryka probíhaly od července do prosince 2015 a celkové náklady činily 13,044 milionu korun. Zhotovitelem stavby byla firma mmcité + a. s.

Dotace z ROP Jihovýchod na projekt „Obnova a technické zhodnocení školních hřišť v Jihlavě - III. etapa“ zahrnující regeneraci sportovišť obou základních škol bude činit 15,1 milionu korun. Dotace z OP Životní prostředí na zateplení objektu ZŠ Jungmannova dosáhla výše 5,8 milionu korun..

Na podzim loňského roku prošla podobnou obnovou sportoviště u škol v Seifertově a Havlíčkově ulici (více si přečtěte zde).

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky základní škola, sportoviště, Tomáš Garrigue Masaryk, Jihlava, projekt, Vratislav Výborný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vylepšená sportoviště mají další jihlavské základní školy. Náklady dosáhly 36 milionů korun | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.