Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihlavská Kollárka vzdělává už 60 let. Během velkých víkendových oslav se otevře veřejnosti

Jihlavská ZŠ Kollárova se tentokrát otevře i o víkendu. Důvodem budou oslavy 60. výročí existence této školy. Ty jsou naplánovány na pátek 22. března a sobotu 23. března.

Návštěvníci během pátku budou moci nakouknout do výuky, školní družiny či přípravné třídy. Žáci představí své výtvarné, hudební a dramatické práce, malí návštěvníci si navíc budou moci i zasoutěžit.

Lidé si popovídají s učiteli 

„Na dvoudenní oslavy zveme jak širokou veřejnost, tak i bývalé učitele či zástupce města. Pro návštěvníky jsme na oba dva dny společně s učitelským týmem připravili rozmanitý program, při němž bude možné si školu prohlédnout, popovídat si s pedagogy nebo se podívat na kreativní práce zdejších žáků, kteří si připravili hudební i dramatické vystoupení nebo třeba výtvarnou výstavu,“ pozval ředitel školy Tomáš Zeman.

ZŠ Kollárova stojí uprostřed Bedřichova, jednoho z největších sídlišť v Jihlavě, jež bývalo až do roku 1951 samostatnou obcí. Škola byla založena v roce 1963 jako součást nového sídliště a ve svých začátcích ji navštěvovalo i více než 900 žáků.

V současné době má škola přibližně 660 žáků ve 27 třídách.

Škola slaví 60 let, tak se program dotkne i historie. Návštěvníci budou moci zajít na němý film a nachystány budou i dobové fotky, které v zádveří školy doplní připravená výstava fotodokumentace vzniku celého sídliště a stavby školy v letech 1961–1964. „Dále bude možné prolistovat také kroniky školy připravené v digitální podobě," zmínila Lucie Maxová z tiskového oddělení na jihlavské radnici. 

Gymnastika, divadlo, horolezci

Žáci, kteří tuto jihlavskou školu navštěvují, si mohou vybrat z téměř 25 zájmových kroužků, většina z nich se i zapojí do oslav. Ukázky své práce předvedou nejen hudebníci, divadelníci či malí malíři, ale také gymnastky, horolezci nebo redaktoři školního časopisu Hugo. „V pracovně přírodopisu bude možné si prohlédnout místní zoo koutek s morčaty, hadem i africkým šnekem," jmenuje Lucie Maxová. 

Na oslavě se zabaví u budoucí prvňáčci, a to třeba i v družině, kde si budou moci zasoutěžit. Rodiče si mezitím mohou prohlédnout jak přípravnou třídu, tak i třídy běžné a u toho si pohovořit se speciálním pedagogem či učitelkami prvních tříd. „Žákyně ve školní kuchyňce upečou linecké cukroví, které budete moci ochutnat,“ doplnil ředitel.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZŠ Kollárova Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky škola. výročí, vzdělání, oslava, program, Kollárova, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SLOVACKOVA VERY

Dobrý den všem, tímto informujeme Českou republiku, že poskytujeme půjčku od 10000 CZK/EUR do 9000000 CZK/EUR s flexibilní úrokovou sazbou 4%, tato půjčka je pro jednotlivce a společnosti pro více informací nás kontaktujte e-mailem: mhorackova04@gmail. com

Úterý, 19. března 2024, 15:40Odpovědět

Jihlavská Kollárka vzdělává už 60 let. Během velkých víkendových oslav se otevře veřejnosti | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.