Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: V Jihlavě soutěžili mladí cyklisté. První místo brali žáci z Černovic a Radostína nad Oslavou

Jihlava hostila ve čtvrtek 8. června krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů, kterého se zúčastnili vítězové oblastních kol rámci kraje. Zlatou medaili si nakonec odvezli malí cyklisté ze ZŠ a MŠ Černovice a v druhé kategorii to byli žáci ze ZŠ a MŠ Radostín nad Oslavou.

Soutěž, která se konala v Jihlavě na dětském dopravním hřišti, prověřila mladé cyklisty v jízdě zručnosti, dále v tom, jak zvládají zdravovědu, pravidla silničního provozu, orientaci v mapě. Samozřejmě nesměla chybět ani praxe - jízda po dopravním hřišti. „Celkem 80 dětí ve věku od 10 do 16 let se ve dvou kategoriích zapojilo do soutěže, kde ukázaly své cyklistické dovednosti a znalosti pravidel silničního provozu. I přes nepříznivé počasí si děti udržely své nadšení a odhodlání dosáhnout co nejlepších výsledků. To se nakonec podařilo nejlépe družstvu ZŠ a MŠ Černovice, které zvítězilo v I. kategorii a družstvu ZŠ a MŠ Radostín nad Oslavou, vítězi II. kategorie," shrnula Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Vítězná družstva budou dále reprezentovat Kraj Vysočina v celostátním finále, které se bude konat ve dnech 19.–21. 6. 2023 v Mohelnici a Zábřehu.

Dodala, že všichni účastníci předvedli vysokou úroveň dovedností a vítězové byli oceněni věcnými cenami, které do soutěže věnovali organizátoři.

Horské kolo pro vítěze 

„Školy, jejichž družstva se umístila na prvních třech místech, obdrží od Kraje Vysočina finanční ocenění ve výši 10 tisíc, 15 tisíc, respektive 25 tisíc korun. Vedoucí vítězných družstev obdrželi za dobrou přípravu vstupenky do krajských kulturních zařízení, a mohou tak navštívit Horácké divadlo, krajské galerie a muzea nebo hrad Kámen. Nejlepší jednotlivci v obou kategoriích si odnesli trofej v podobě horského kola. Při přebírání cen nechyběly emoce a radost z výhry," jmenuje Jitka Svatošová. 

Výsledky Dopravní soutěže mladých cyklistů 

Kategorie mladších dětí 

1. ZŠ a MŠ Černovice

2. ZŠ a MŠ Osová Bítýška

3. ZŠ a MŠ Radostín nad Oslavou

Kategorie starších dětí

1. ZŠ a MŠ Radostín nad Oslavou

2. ZŠ a MŠ Jihlava, Nad Plovárnou

3. ZŠ Budišov

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky soutěž, dopravní, hřiště, cyklo, kolo, cyklistika, pravidla, provoz, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Jihlavě soutěžili mladí cyklisté. První místo brali žáci z Černovic a Radostína nad Oslavou | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.