Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bára z Jihlavy, Tomáš z Habrů a Matěj z Polné předvedli, že jsou největšími experty na zemědělství a lesnictví

Závěr uplynulého pracovního týdne patřil v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě soutěži téměř 70 dětí ze základních škol z celé Vysočiny. Ty si poměřovaly své znalosti z oblasti zemědělství a lesnictví.

Test čítající třicet odborných otázek nejlépe zvládla Barbora Zelníčková z jihlavské ZŠ Kollárova, Tomáš Holý ze ZŠ Habry a Matěj Folta z ZŠ Polná. „Odměnou pro vítěznou trojici byly koše plné regionálních potravin ze Školního statku Humpolec," informovala o cenách Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina s tím, že dvacet úspěšných řešitelů navíc dostalo pozvánku na dvoudenní červnový výlet.

„Podle reakcí dětí byl letošní test hodně náročný. Splnil však účel, protože děti si o tématech, která se v otázkách objevila, povídaly a hledaly si k nim podrobné informace na internetu,“ uvedl Pavel Hájek, radní Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a zemědělství, který s dětmi na začátku června absolvuje poznávací tematický výlet.

Výsledky soutěže Zemědělství a lesnictví na Vysočině 2023

1. místo Barbora Zelníčková, ZŠ Kollárova, Jihlava, 2. místo Tomáš Holý, ZŠ Habry, 3. místo Matěj Folta, ZŠ Polná, 4. místo Ondřej Zach, ZŠ Nové Veselí, 5. místo     Tereza Gregorová, ZŠ Herálec

Soutěžící z celého kraje kromě vědomostního testu prověřili své znalosti z oblasti zemědělství a lesnictví v doprovodné soutěži, kterou si pro ně připravili žáci České zemědělské akademie v Humpolci. „Na jednotlivých stanovištích poznávali například rostliny, vyzkoušeli si dojení a určovali stopy zvěře nebo různé druhy ptačích vajec. Velkou výzvou pro všechny byl úkol pojmenovat staré zemědělské nástroje a nářadí a určit, k jakému účelu sloužily.  Nejvíce vědomostí opět prokázal Jonáš Horák ze ZŠ Herálec, který doprovodnou soutěž s velkým bodovým rozdílem suverénně ovládl," dodala Svatošová. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky škola, soutěž, znalosti, zemědělství, lesnictví, příroda, region, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bára z Jihlavy, Tomáš z Habrů a Matěj z Polné předvedli, že jsou největšími experty na zemědělství a lesnictví | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.