Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Čeština, cizí jazyky, matematika. Více než tři tisíce studentů na Vysočině tento týden píšou maturitní testy

Středoškoláci na Vysočině skládají v těchto dnech první část své maturitní zkoušky. Didaktické testy maturanti začali psát po prodlouženém víkendu 2. května, poslední jsou na řadě zítra.

V Kraji Vysočina je přibližně 3300 maturantů v denním studiu středních škol. „Právě v těchto dnech, od 2. do 5. května, se konají didaktické testy společné části maturitní zkoušky. Jedná se o společnou část, která se skládá ze dvou povinných zkoušek, a to z českého jazyka a z matematiky, nebo cizího jazyka. Zároveň si žáci mohou zvolit až dvě nepovinné zkoušky z dalšího cizího jazyka a rozšiřující matematiky," jmenuje ve zprávě pro novináře Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

A ve dnech od 16. května do 10. června se pak budou konat zkoušky profilové části. Tato část se skládá z povinné části, což je zkouška z českého jazyka a literatury, dále z cizího jazyka, pokud si žák tento cizí jazyk zvolil ve společné části, a ze dvou nebo tří dalších profilových zkoušek, která může být i praktická. Jak dále dodává Svatošová, další, ale už nepovinné profilové zkoušky může student skládat z předmětů, které určí ředitel školy.

Co když se nezadaří? 

„V případě, že žáci u povinné části zkoušky neuspějí, mohou v podzimních termínech konat dvě opravné zkoušky z každého zkušebního předmětu, mají tedy u povinné části maturitní zkoušky celkem tři pokusy," doplnila Svatošová k případným opravám. 

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky maturita, zkouška, dospělost, vzdělání, test, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeština, cizí jazyky, matematika. Více než tři tisíce studentů na Vysočině tento týden píšou maturitní testy | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.