Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vnitroblok jihlavského gymnázia projde opravou. Bude tam sportoviště i místo pro parkování aut

Kraj Vysočina připravuje opravu dvorního traktu Gymnázia Jihlava, jehož je zřizovatelem. Podle krajského radního pro majetek Karla Janouška (ODS a STO) bude v nevyužívaném prostoru sportoviště, odpočinková zóna i místo pro parkování aut nebo kryté stání pro kola. Odhadované náklady jsou 30 milionů korun.

Začátek prací, které potrvají téměř rok, je naplánován na květen. Areál je vymezený Tyršovou ulicí, ulicí Jana Masaryka, třídou Legionářů a Tolstého ulicí. Vnitroblok v historické zástavbě centra Jihlavy je společný se sousední Střední školou průmyslovou, technickou a automobilní Jihlava.

„Práce budou probíhat na pozemcích Kraje Vysočina, dosud byly využívány jako manipulační plochy, příjezdová cesta a sportoviště, která jsou kvůli špatnému stavu nevyužívaná," řekl Karel Janoušek.

Nových parkovacích míst by mělo být osm. Nové hřiště bude sloužit pro malou kopanou, basketbal, volejbal, bude na něm doskočiště a prostor pro trénink skoku do výšky. Ředitel školy Pavel Suk ocenil, že gymnázium také získá samostatný příjezd k vnitřní části školy a možnost venkovní výuky.

Gymnázium má asi 770 žáků, je možné v něm studovat čtyřletý, šestiletý i osmiletý obor. Nabízí také čtyřletý všeobecný obor se sportovním zaměřením na atletiku, plavání, volejbal, basketbal, fotbal nebo lední hokej.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky gymnázium, oprava, vnitroblok, správa, školy, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnitroblok jihlavského gymnázia projde opravou. Bude tam sportoviště i místo pro parkování aut | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.