Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Francouzština s rodilou mluvčí. Studenty na šest středních školách Vysočiny bude učit Kelly Priour

Šest vybraných středních škol bude mít v tomto školním roce lektorku francouzštiny, jde o devětadvacetiletou rodilou mluvčí Kelly Priour, jež pochází z francouzského města Saint-Nazaire. Ta kromě svého mateřského jazyka hovoří také italsky, anglicky a německy.

„Kraj Vysočina zajišťuje pro své školy lektora francouzského jazyka už 14. rokem, v krajském rozpočtu je na úhradu nákladů spojených s pobytem lektorky ve školním roce 2022/2023 vyčleněno 480 tisíc korun,“ přiblížil krajský radní pro oblast školství Jan Břížďala.

S lektorkou Kelly Priour se budou potkávat studenti gymnázií v Havlíčkově Brodě, Telči, Pelhřimově, Humpolci a ve Žďáře nad Sázavou. Konverzaci bude mít i na Obchodní akademii Jihlava. Každý měsíc odučí lektorka 72 vyučovacích hodin a navíc bude spolupracovat i s krajskou příspěvkovou organizací Vysočina Education. „Odezva z našich škol na působení francouzského lektora je velice kladná a poptávka ze strany škol vždy převyšuje časové možnosti lektora. I proto se snažíme školy částečně obměňovat. Od letošního školního roku bude nově lektorka dojíždět na gymnázium ve Žďáře nad Sázavou,“ doplnil Jan Břížďala.

Francouzská lektorka Kelly Priour v minulosti učila na gymnáziích ve Švýcarsku v Zürichu a při Francouzské alianci ve Vancouveru v Kanadě. Ráda by svým budoucím studentům poskytovala zábavné, zajímavé a inovativní lekce. „Nabídka Kraje Vysočina ji oslovila i proto, že měla od svých přátel, z nichž řada stále působí v Praze, dobré reference na Českou republiku. V Česku je poprvé, velmi ráda cestuje a jejím koníčkem je i sport," dodala k lektorce Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kelly Priour | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky výuka, jazyk, francouzština, lektor, mluvčí, Kelly Priour, Vysočina, Francie, Kraj Vysočina, školní rok, Žďár nad Sázavou, Česko, Havlíčkův Brod, Telč, Pelhřimov, Alliance française, Humpolec, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Francouzština s rodilou mluvčí. Studenty na šest středních školách Vysočiny bude učit Kelly Priour | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.