Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Vysočině budou ve školách pomáhat studentky bohemistiky ze Zakarpatí. Hlavně ukrajinským žákům s adaptací

Do našeho kraje přijela šestice studentek Oddělení bohemistiky na univerzitě v Užhorodu. Zapojí se do výuky hned ve čtyřech školách Vysočiny. Budou pomáhat hlavně se začleněním ukrajinských dětí do škol a do výuky.

V rámci spolupráce Kraje Vysočina a Zakarpatské oblasti Ukrajiny absolvují každoročně studenti bohemistiky odborné stáže na Vysočině, a to pod vedením Milana Pilaře v rámci Letní žurnalistické školy a Knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě. „Vzhledem k aktuální krizové situaci jsme se rozhodli odbornou praxi pro studenty pojmout v letošním roce jinak. Budou pomáhat v jednotlivých městech a základních školách v našem regionu. Jejich pomoc pomůže při začlenění ukrajinských dětí do našich škol a školní výuky,“ přiblížil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Studentky bohemistiky budou působit v Jihlavě, Chotěboři, ve Světlé nad Sázavou a v Přibyslavi. Šestice studentek se na Vysočině zdrží v rámci plánované zahraniční stáže 30 dní. „Kraj Vysočina hradí všem studentkám dopravu, jednotlivá města pomohou s ubytováním a stravováním," doplnila mluvčí Kraje Vysočina Eva Neuwirthová. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky studium, bohemistika, pomoc, čeština, stáž, Ukrajina, Zakarpatí, Kraj Vysočina, Zakarpatská oblast, Užhorod, Vítězslav Schrek, Havlíčkův Brod, Jihlava, Chotěboř, Světlá nad Sázavou, Přibyslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině budou ve školách pomáhat studentky bohemistiky ze Zakarpatí. Hlavně ukrajinským žákům s adaptací | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.