Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do konce týdne musí být do škol na Vysočině rozvezeno více než 200 tisíc testů na covid

Všechny žáky a studenty nejen na Vysočině čeká hned první školní den, tedy 1. září, první testování na covid-19. Výjimku budou mít prvňáčci, ti budou testováni až o den později, a to z důvodu, aby nedošlo k narušení jejich prvního školního dne. Do konce tohoto týdne musí být do škol na Vysočině rozvezeno více než 200 tisíc testů.

Stejné testování se bude opakovat 6. a 9. září. Dle vyhodnocení testů a epidemiologické situace se bude opakovat pravidelné testování např. 1 x týdně každé pondělí.  Testovat se bude formou rychlého antigenního testu. 

„Vzhledem k tomu, že jde o jednu z největších dodávek, kterou musíme rozdistribuovat, nechali jsme si jednodenní rezervu. Na obce s rozšířenou působností rozvezeme společně s hasiči vše během středy, na krajské školy a ministerské organizace máme na rozvoz k dispozici ještě čtvrteční dopoledne. V pátek musí být testy k dispozici už na všech školách,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jan Břížďala.

Dodávky testů pro obecní, soukromé a církevní školy budou, stejně jako v minulosti, uloženy k vyzvednutí na obcích s rozšířenou působností, krajské a státní školy budou zavezeny přímo. Oproti předchozím čtyřem rozvozům realizovaným v období březen – červen musely být distribuční týmy posíleny proto, aby se veškerý materiál včas dostal na správná místa.

Testy jsou rozváženy z dočasného distribučního centra umístěného v prostorách Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v Jihlavě. Kromě testů z tohoto místa byly během pandemie rozváženy i další ochranné pomůcky a materiál pro školy včetně respirátorů a dezinfekce.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina, Olomoucký kraj

Štítky test, covid, žáci, studenti, školy, distribuce, vzdělání, Kraj Vysočina, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do konce týdne musí být do škol na Vysočině rozvezeno více než 200 tisíc testů na covid | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.