Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dobrá zpráva. Lávka přes Koželužský potok je pro pěší po dvou týdnech opět průchodná

Jak již od nás víte, dva týdny byla neprůchodná lávka přes jihlavský Koželužský potok. Jak zjistili pracovníci odboru správy realit jihlavského magistrátu v polovině září při pravidelné kontrole, betonová lávka pro pěší přes uvedený potok byla v havarijním stavu. Přístup na lávku byl proto z bezpečnostních důvodů uzavřen. Nyní je už pro pěší lávka opět otevřená.

Na Koželužském toku bylo opraveno 12 metrů opevnění.

„Bohužel při opravě kamenného opevnění pod mostkem se ukázalo, že pro správné a bezpečné navázání kamenů je třeba opravit i vypadávající kameny na levé straně mostku. Kameny se podařilo navázat, opevnění toku je však stále v technicky nevyhovujícím stavu. Není záruka, že nám navázání a kameny okolo nebudou dále vypadávat v neopravené části,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast správy realit Petr Laštovička.


Betonová lávka přes Koželužský potok je v havarijním stavu. Momentálně je neprůchozí

Mezi 14. a 30. zářím bude probíhat oprava betonového mostku přes Koželužský potok. Jak zjistili pracovníci odboru správy magistrátu města Jihlavy, lávka je v havarijním stavu. Pro pěší proto bude až do konce září kvůli opravám neprůchozí.

  

Opevnění toku je na pokraji životnosti zejména kvůli mnoha instalacím kabelů, které porušily břehy. Navíc je v rozkladu i beton, který opevnění drží. „Jinak řečeno, takovéto havárie můžeme čekat v nejbližší době po celé délce toku i v jiných místech,“ doplnil náměstek Laštovička.

Přestože práce na Koželužském potoku nekončí, lávka je již průchozí a okolí pro chodce zabezpečené.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky lávka, most, Koželužský potok, oprava, potok, opevnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva. Lávka přes Koželužský potok je pro pěší po dvou týdnech opět průchodná | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.