Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Testování Housing first bude v Jihlavě spuštěno na začátku října. Město poskytne 12 bytů

Koncept Housing first v Jihlavě možná dostane finanční podporu od Ministerstva práce a sociálních věcí. Rozhodla o tom hodnotící komise, která doporučila jeho testování. Porota navíc ocenila zpracování a přípravu jihlavského projektu, který prošel s výborným hodnocením 88 procent. Projekt bude spuštěn 1. října 2019 a město při něm bude spolupracovat s Oblastní charitou Jihlava.

Housing first je přístup zaměřený na podporu nejvíce ohrožených domácností v bytové nouzi. Je založen na poskytnutí bydlení a intenzivní podpoře zabydlených domácností.

Město projektu poskytne ze svého fondu 12 bytů a bude projekt koordinovat s odbornou podporou Platformy pro sociální bydlení a ministerstva. Pracovníci oblastní charity se postarají o zajištění terénní práce a podpory zabydlených rodin,“ uvedl uvolněný radní pro sociální oblast Daniel Škarka.

Celkový rozpočet projektu dosahuje výše čtyř milionů korun, město však hradí pouze pět procent, tedy přibližně 200 tisíc korun, zbylá částka bude hrazena formou dotace z Operačního programu Zaměstnanost.


Projekt Housing First v Jihlavě: Město připraví osm bytů pro rodiny ve finanční nouzi

Krajské město Vysočiny pilotně vyzkouší nový přístup k řešení bytové nouze rodin i jednotlivců - Housing First. Zařadí se tak mezi dalších přibližně 20 měst v České republice, která řeší situaci existenčně ohrožených rodin. Program Housing First...

 

Projekt Bydlení především – testování Housing first v Jihlavě bude mít dvě fáze – přípravnou a realizační. „Během letošního podzimu bude zmapována cílová skupina domácností v bytové nouzi, poté se spustí realizační fáze, v níž bude 12 domácností zabydleno do městských bytů a bude jim poskytnuta podpora, aby si bydlení udržely,“ přiblížil Daniel Škarka.

Projekt Housing first bude vyhodnocen po dvou letech, a to za spolupráce Ministerstva práce a sociálních věcí a Platformy pro sociální bydlení. „Pokud bude vyhodnocení kladné, bude přístup Housing first zařazen do systému sociálního bydlení jako jedna z forem podpory rodinám v bytové nouzi v Jihlavě,“ doplnil uvolněný radní.

Foto pixabay.com

Štítky housing first, projekt, bydlení, podpora, Jihlava, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testování Housing first bude v Jihlavě spuštěno na začátku října. Město poskytne 12 bytů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.