Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na letním kině budou burácet motorové pily. Předvedou se přední evropští dřevorubci

Tento víkend se na jihlavském amfiteátru předvedou přední dřevorubci Evropy. Po roce se tu totiž opět bude konat oblíbený český závod mistrovství Evropy v dřevorubeckých sportech Eurojack, i letos ho doprovodí festival Pilník 2019.

„V sobotu 8. června se po zahájení ve 12 hodin utkají dřevorubci z celého světa ve třech disciplínách - ležící kmen, létající kotoučky a ruční pila. Poté se proti sobě postaví dvojice muž a žena v řezání ruční pilou oblíbené soutěži Jack & Jill. Na závěr proběhne lezení žen a mužů,“ upřesnila program Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavského magistrátu.

Program bude pokračovat také v neděli 9. června. V 11:30 začne závod lezení žen, po němž bude následovat finále mužů v šesti disciplínách a žen ve čtyřech disciplínách. Pak následuje závod silných motorových pil Powersaw a slavnostní vyhlášení výsledků všech závodů.

„Festival Pilník 2019 bude zahájen v sobotních 18.30 kapelou Černý ledňáček. Hudební program vyvrcholí ve 22.30, kdy na pódium vystoupí Prago Union,“ láká Hrdličková.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Eurojack, pila, dřevorubec, Evropa, festival, amfiteátr, letní kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na letním kině budou burácet motorové pily. Předvedou se přední evropští dřevorubci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.