Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Také v Jihlavě se konalo Vítání ptačího zpěvu. Během vycházky se ozvalo skoro 50 druhů

Lidé v Jihlavě se v neděli 5. května mohli vydat na příjemnou a zároveň poučnou procházku, a to v rámci celoevropsky organizovaného Vítání ptačího zpěvu. Tu každý rok pořádá Česká společnost ornitologická (ČSO) ve spolupráci s Pobočkou ČSO na Vysočině a Český svaz ochránců přírody v Jihlavě.

Vítání začalo na křižovatce ulic Smrčenská a Slavíčkova, kde si všichni mohli zahrát soutěž. Ta prověřila, jak dobře lidé znají ptáky a jejich názvy. Během vycházky, kterou vedla členka pobočky ČSO na Vysočině Bára Kolmanová, se předvedlo nebo ozvalo 45 druhů ptáků.

Lidé zažili i odchyt ptáků u Smrčenského potoka. V odchytové síti uvízli špaček obecný, kos černý, pěnice černohlavá, červenka obecná a skorec vodní, odchycení ptáci byli okroužkováni, účastníky vycházky vyfoceni a po vypuštění zase zmizeli v křovinách Smrčenského potoka. 

Vidět nebo slyšet mohli lidé, kromě zmiňovaných druhů, třeba i dlaska tlustozobého, holuba hřivnáče, hrdličku zahradní, kavku obecnou, lejska šedého, sýkoru modřinku nebo třeba králíčka obecného.

Organizátoři již nyní zvou na podzimní Festival ptactva, který se koná první říjnový víkend.

Foto Hana Matějíčková, Bára Kolmanová

Štítky pták, zpěv, ornitologie, Jihlava, Česká společnost ornitologická, ptáci, Kraj Vysočina, Český svaz ochránců přírody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také v Jihlavě se konalo Vítání ptačího zpěvu. Během vycházky se ozvalo skoro 50 druhů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.