Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ztráty a nálezy na jihlavské radnici: Své majitele hledá řada klíčů nebo invalidní vozík

Skoro dvě stě padesát nových věcí, přesně 245, se v roce 2018 dostalo do skladu ztrát a nálezů na jihlavské radnici. Součástí nálezů byla také finanční částka přesahující 50 tisíc korun. To však není zdaleka jediná kuriozita.

Na správním oddělení, které má odevzdané věci na starosti, je nyní uložen například invalidní vozík nebo propanbutanová lahev. Dále jsou tu uloženy také odevzdané klíče, například od bytů nebo dálková ovládání od automobilů. Skoro stovka věcí loni však svého majitele naopak našla.

„Vedle pracoviště evidence obyvatel máme sklad, ve kterém se nalezené a ztracené věci s hodnotou uchovávají po dobu tří let. Poté se sejde komise, která věci zhodnotí. Část se předá k ekologické likvidaci – například elektronická zařízení, a část se fyzicky znehodnotí – například klíče. Zlaté šperky se nechají ohodnotit a prodají se do výkupu zlata,“ uvedla Kateřina Škarková ze správního oddělení magistrátu města.

Věci, pro které si nepřijde majitel, se mohou dostat třeba až do daleké Afriky. Jízdní kola, která po uplynutí tříleté lhůty propadnou městu, jsou odevzdána do sbírky iniciované Zdravým městem Jihlava s názvem Kola pro Afriku. Svůj užitek našly i mobilní telefony, které byly darovány do sbírky na záchranu africké přírody pořádané jihlavskou zoologickou zahradou Mobily pro gorily.

„Informace o ztrátách a nálezech jsou podle zákona zveřejněny na úřední desce magistrátu. Více informací lidé najdou i na webu města,“ uvedla z tiskového oddělení jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky ztráty, nálezy, radnice, majitel, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztráty a nálezy na jihlavské radnici: Své majitele hledá řada klíčů nebo invalidní vozík | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.