Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Blíží se Dušičky. Areál jihlavského krematoria proto rozšíří své návštěvní hodiny

Konec října a začátek listopadu bývá každý rok spojován s oslavou Dušiček neboli Památkou zesnulých. Služby města Jihlavy (SMJ), které provozují krematorium v Jihlavě, proto budou mít pro veřejnost rozšířené návštěvní hodiny. Součástí areálu krematoria je urnový háj, dvě vsypové a jedna rozptylová loučka.

„Hlavní brána na Smrčenské ulici, kde se nachází i parkoviště, bude pro návštěvníky v čase svatodušních svátků otevřena denně od 7 do 19 hodin. Vedlejší branka, jejíž vchod se nachází přímo u budovy krematoria, bude otevřena pouze v pracovní dny od 7 do 14:30,“ jmenuje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Také letos si lidé mohou ve zmíněném areálu zakoupit zboží související s Dušičkami – jmenovitě svíčky, věnečky, rostlé i řezané květiny a další. „Prodej bude zahájen již od pátku 26. října a potrvá až do soboty 3. listopadu, v čase od 10 do 17 hodin,“ upřesnil Málek.

Úklid v areálu probíhá průběžně celý rok. Přesto pracovníci SMJ  uklidí  před svátky celý areál znovu, aby návštěvníci mohli uctít Památku zesnulých v čistém prostředí. „Udržet areál čistý je v tomto období daleko náročnější, protože se musí častěji vysypávat odpadkové koše, uklízet misky od vyhořelých svíček, povadlé květiny a další věci. Kontroly areálu každoročně v tomto období provádí městská policie, která prochází celý areál několikrát denně,“ vysvětluje mluvčí.

Závěrem připojuje prosbu, aby návštěvníci areálu pokládali zapálené svíčky pouze na místa k tomu určená, aby nedošlo k požáru. „Věříme, že v důstojném prostředí areálu krematoria bude zachovaná pieta a místo se nestane terčem útoku vandalů,“ uzavřel Málek. 

Foto pixabay.com

Štítky Dušičky, Památka zesnulých, krematorium, návštěvní hodiny, Jihlava, Martin Málek, svíčka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se Dušičky. Areál jihlavského krematoria proto rozšíří své návštěvní hodiny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.