Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zoo Jihlava rozšiřuje svoji expozici. Nově tu budou k vidění vzácní psi pralesní

Jihlavská zoologická zahrada je o jeden zvířecí druh bohatší. Expozici v Australské farmě totiž nově obývají i dva psi pralesní. Oba roční samce mohou už návštěvníci vídat ve venkovním výběhu.

Dva roční bratři jihoamerické psovité šelmy, Chico a Rico, pocházejí ze Zoo Praha.

Nyní se zabydlují v nové expozici v australské části jihlavské zoo. První týden po svém příchodu do Jihlavy byli velmi plaší a nedůvěřiví a ukrývali se uvnitř boudy ve vnitřní části ubikace. V současnosti již oba psi chodí do svého venkovního výběhu, kde je mohou při troše štěstí vidět i návštěvníci.

V jihlavské zoo obývají psi pralesní expozici v Australské farmě, která je do budoucna připravena pro chov dravých vačnatců ďáblů medvědovitých (Sarcophilus harrisii). Pro přihlášení se do seznamu zájemců o jejich chov však již musíme mít vybudované vhodné expozice i zázemí. Proto jsme expozici pro ďábly prozatím osadili tímto vzácným druhem psovité šelmy, která se vzhledem, velikostí i způsobem života již zmíněnému ďáblovi trochu podobá.

Pes pralesní (Speothos venaticus) je středně veliká psovitá šelma pocházející z Jižní Ameriky. Dorůstá délky až jednoho metru a hmotnosti mezi 5 - 7 kg. Žije a loví ve smečkách převážně v nočních hodinách. Loví všechna drobná zvířata až do svojí velikosti. Pes pralesní má krátké nohy a dlouhé tělo, takže trochu připomíná kunovité šelmy. Dovede však rychle běhat a výborně plavat. Samice rodí po více jak dvouměsíční březosti dvě až pět mláďat v norách po jiných zvířatech.

Foto Petr Pechač | Zdroj Magistrát města Jihlava

Štítky zoo, Jihlava, pes, expozice, Zoologická zahrada Jihlava, statek, zoologická zahrada, ZOO Praha, Chico, Jižní Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Jihlava rozšiřuje svoji expozici. Nově tu budou k vidění vzácní psi pralesní | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.