Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Spolek usilující o stavbu kamenného hospice chce získat pozemky v Jihlavě

Spolek usilující o vznik prvního lůžkového hospice na Vysočině chce získat pozemky potřebné na stavbu od města Jihlava. Jihlavští zastupitelé podle údajů zveřejněných na webu města budou o možnosti jejich prodeje jednat v pondělí. Ludmila Novotná ze spolku dnes řekla, že žádost o dotaci na vybudování hospice už byla podána na ministerstvo zdravotnictví. Pokud bude vyřízena kladně, mohla by stavba hospice začít příští rok.

„Máme možnost získat až 70 procent investičních nákladů na výstavbu,“ uvedla Novotná. Hospic, který by měl nabízet komplexní péči o nevyléčitelně nemocné a umírající, má mít 18 až 20 lůžek. Náklady na stavbu převýší 100 milionů korun. Pro uskutečnění projektu potřebuje spolek pozemek a také podporu města a kraje.

Vysočina je jedním ze dvou krajů v Česku, které nemají kamenný hospic. V Karlovarském kraji ale už jeho stavba loni na podzim začala. Na Vysočině o vznik takového lůžkového zařízení dva roky usiluje Spolek pro lůžkový hospic Mezi stromy složený z lidí, kteří se zabývají péčí o vážně nemocné lidi.

Od Jihlavy by chtěl spolek získat pro hospic pozemky s budovou v lokalitě Pod Rozhlednou, již dříve využívala Správa městských lesů Jihlava. Jde o areál s rozlohou 2850 metrů čtverečních. Podle údajů na webu města byla jejich hodnota včetně daně podle znaleckého posudku stanovena na 7,6 milionu korun. Tato cena je v materiálu pro zastupitelstvo navržena jako kupní.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pozemek, Jihlava, Kraj Vysočina, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolek usilující o stavbu kamenného hospice chce získat pozemky v Jihlavě | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.