Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Potrhalo se internetové vedení, města jsou bez připojení. V Jihlavě nefunguje mimo jiné systém parkování

, aktualizováno včera

O masivním výpadku internetu informoval v úterý před polednem jihlavský magistrát. Návštěvy úřadu doporučuje odložit, dnes nebude fungovat ani mailová komunikace.

„Pravděpodobně kvůli sesuvu podmáčené půdy se potrhalo páteřní internetové vedení do Kraje Vysočina. Nefungují proto důležité systémy magistrátu i některých ostatních měst v kraji,“ uvedl mluvčí radnice Radovan Daněk.

Omezený je také provoz úřadů, v krajském městě je mimo provoz například portál občana, online objednávání na úřad, systém parkování a řada dalších služeb. „Pokud někdo zaplatí parkování přes aplikaci, systém nedokáže vozidla do systému zaregistrovat. Nefunguje proto dnes ani kontrola parkovacích oprávnění a provoz monitorovacího auta je zastaven. Není také možné čerpat volné minuty na parkování ani nic do systému zadávat,“ popsal Daněk.

Radnice doporučuje omezit návštěvy úřadu a dnes neodesílat na úřad e-maily. „Mailová pošta k nám dnes nedojde a neodejde od nás ani ven mimo magistrát,“ uvedl tajemník magistrátu Evžen Zámek. Problematické je také objednávání klientů přes internet, dodal.

O výpadku mluví i hejtmanství 

Problémy a částečné výpadky dnes během dopoledne zaznamenal také krajský úřad na Vysočině. Ředitel úřadu Zdeněk Kadlec dodal, že hejtmanství situaci vyřešilo. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj Město Jihlava

Štítky internet, výpadek, povodně, úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potrhalo se internetové vedení, města jsou bez připojení. V Jihlavě nefunguje mimo jiné systém parkování | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.