Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V září usedne do lavic přes pět a půl tisíce prvňáčků, každý z nich dostane bezpečný batůžek

Blíží se začátek nového školního roku, který se na Vysočině bude týkat také 5 697 prvňáčků. Hejtmanství pro každého z nich připravilo speciální uvítací dárek, reflexní batůžek Školák Vysočiny.

Batůžek mohou děti využívat pro školní i volnočasové aktivity. Najdou v něm vestu, malou cyklolékárničku, svačinový box, edukativní brožuru Putování se zajícem, výukové školní hodiny, sadu voskovek, ořezávátko, poznámkový sešit od Fränkische, brožura Péťa v autoškole nebo vystřihovánky sběrného boxu. „Doufáme, že tyto a další malé dárky přispějí k tomu, aby se děti do školy těšily a měly pozitivní vztah k učení,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jan Břížďala (Piráti).

Pro kraj je prioritní bezpečnost dětí, proto jsou základem každého batůžku věci s bezpečnostními prvky, brožura Péťa v autoškole ja pak od BESIPu a dětem srozumitelně vysvětluje dopravní předpisy. Batůžky se do škol dostanou během posledního srpnového týdne. Některým dětem je předají přímo radní, hejtman Vítězslav Schrek přivítá téměř sedm desítek prvňáčků v Moravských Budějovicích.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky škola, první třída, batůžek, dárek, Školák Vysočiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V září usedne do lavic přes pět a půl tisíce prvňáčků, každý z nich dostane bezpečný batůžek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.