Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jihlava se dnes rozloučí s kontroverzní tribunou na náměstí, o víkendu se rozmontuje a odveze

Na tribuně před Stříbrným domem se dnes od pěti hodin odpoledne uskuteční dernisáž. Součástí akce bude hudební vystoupení i křest katalogu map. Program pak bude pokračovat ve Stříbrném domě. O víkendu pak firma tribunu demontuje a odveze.

Tribuna na místě vyrostla před slavnostním otevřením za osmdesát milionů rekonstruovaného Stříbrného domu v polovině května. Na náměstí tak byla měsíc a půl, řada Jihlavanů jí ale kritizovala. Problematická byla zejména cenovka, která dělá sto tisíc korun. Jihlavský architektonický manuál tehdy argumentoval, že konstrukce plní svůj účel.

Jak ukázaly komentáře pod příspěvkem k dernisáži na sociální síti města, lidem konstrukce, která má na zadní straně ve zmenšeném měřítku fasádu Stříbrného domu, stále vadí. „Tak začíná léto, venku je krásně, lidé jezdí po památkách, tak je správný čas místo pro setkávání za sto litrů odstranit,“ ironicky uvedl Jaroslav Homolka. „Tak se hospodaří s penězi daňového poplatníka... Drahé lešení,“ přidal se Marek Řezáč.

Investice za sto tisíc korun: Tribuna namířená do rohu jihlavského náměstí budí emoce

Sto tisíc za konstrukci ve spodní části Masarykova náměstí, která je namířená do rohu proti domům. To je aktuálně téma, které hýbe krajským městem Vysočiny.

Tribuna se probírala také na posledním jednání jihlavských zastupitelů. Náměstek primátora Martin Laštovička (ODS + KDU-ČSL) reagoval na kritický příspěvek opozičního zastupitele Radka Hoška (STAN) na sociálních sítích. „Je pro mě nepochopitelné, že když něčemu nerozumím, nebo to nechápu, tak o tom povím, že je to špatně. Já když něčemu nerozumím, tak se zajímám, proč je to tady a nebudu to jen kritizovat,“ prohlásil Laštovička.

On sám dle vlastních slov viděl na tribuně hrát dva chlapce šachy, skupinu dívek se družně bavit a byli tam i novináři z Vídně, kteří z tribuny fotili opravený Stříbrný dům. „Poměrně často kolem chodím a já zatím pódium viděl prázdné nebo jsem tam viděl lidi s krabicovým vínem,“ reagoval Hošek.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky derniéra, tribuna, podium, Stříbrný dům, kritika, cena, Jihlavský architektonický manuál, Jihlava, kritika, Martin Laštovička, Radek Hošek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava se dnes rozloučí s kontroverzní tribunou na náměstí, o víkendu se rozmontuje a odveze | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.