Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Investice za sto tisíc korun: Tribuna namířená do rohu jihlavského náměstí budí emoce

Sto tisíc za konstrukci ve spodní části Masarykova náměstí, která je namířená do rohu proti domům. To je aktuálně téma, které hýbe krajským městem Vysočiny.

Pódium, na kterém stáli významné osobnosti a zároveň první návštěvníci právě otevíraného Stříbrného domu, po akci z náměstí nezmizelo. Stojí na místě dál, příliš využívané ale není. Někteří lidé si jen mysleli, že konstrukci zapomněl někdo uklidit. Poté, co web tn.cz informoval, že vše stálo sto tisíc, se lidé zlobí.

„Podle mého názoru slouží hlediště k tomu, aby člověk něco viděl a něco zažil, ale čumět z nějakého lešení na opravený barák mi přijde velmi neúčelné,“ uvedl například Pavel Štefek. Za „přešlap jako bejk“ pak investici označil Michal Sokol a ptal se, kolik lidí pro tento záměr hlasovalo. „Sundejte to prosím, tohle naláká turisty tak možná, aby se tomu vysmáli,“ dodal.

Tribuna, která stojí v dolní části Masarykova náměstí naproti Stříbrnému domu, foto: Marie Švíková 

Město si za tribunou stojí

Komentující pak v příspěvcích zmiňovali i další rozhodnutí města, která se jim nelíbila. Třeba že se z tribuny dá příště sledovat hokej nebo že na investici bylo díky vyšší dani z nemovitostí. Nejčastější ale byla kritika modrých zón, ty lidem vadí nejvíce ze všeho. „Počmáraný náměstí, to je komedie celá ta Jihlava,“ napsal třeba Oldřich Procházka.

Celá instalace má přitom sloužit mimo jiné jako pomůcka pro vzdělávání, zadní strana zobrazuje fasádu zdařile zrekonstruovaného Stříbrného domu. Radní David Beke si za novinkou stojí. To je další věc, která lidem vadí. „Úplně mě fascinuje, jak si tvrdošíjně stojí za svým, i když musí vědět, jaký blbosti tady vyvádí,“ vyjádřil svůj názor Petr Sekanina.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dalibor Mašek, Marie Švíková

Štítky tribuna, kontroverze, Stříbrný dům, investice, kritika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Musil

Jihlava rájem blbosti za peníze z daní a hen proti vlastním občanům

Úterý, 4. června 2024, 20:09Odpovědět

Investice za sto tisíc korun: Tribuna namířená do rohu jihlavského náměstí budí emoce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.