Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Střelba a kouřové efekty? U elektrárny v Dukovanech cvičí vojáci ze zálohy

Součinnostní cvičení SAFEGUARD Dukovany 2024 právě probíhá u jediné jaderné elektrárny na Vysočině. Pohyb vojáků v okolí elektrárny nijak neomezuje veřejnost ani zaměstnance.

Cílem cvičení je prověřit připravenost k zajištění vnější ochrany jednoho z nejstřeženějších objektů v zemi, je neveřejné. „V okolí může být slyšet cvičná střelba nebo mohou být vidět kouřové efekty, na které nebude třeba nijak reagovat,“ informoval Jiří Bezděk, mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany.

Vojáci budou v okolí elektrárny do čtvrtka 30. května. „Cvičení Safeguard se k elektrárně vrací po dvou letech. V elektrárně bylo cvičení zahájeno svoláním Havarijního štábu s následným cvičením členů pohotovostní havarijní odezvy,“ upřesnil ředitel Jaderné elektrárny Dukovany Roman Havlín.

Za Armádu ČR se výcviku účastní vojáci Pěší roty aktivní zálohy při Krajském vojenském velitelství Jihlava společně s vojáky Krajského vojenského velitelství Jihlava a vojenské policie. Součinnost jim poskytují vybraní pracovníci Jaderné elektrárny Dukovany ve spolupráci s Havarijním štábem elektrárny.

S ohledem na charakter ochrany elektrárny, která je součástí kritické infrastruktury a patří k nejstřeženějším objektům v zemi, musí vojáci reagovat na různé varianty simulovaného napadení.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jaderná elektrárna Dukovany | Zdroj Jaderná elektrárna Dukovany

Štítky ochrana, cvičení, vojáci, armáda, Jaderná elektrárna Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelba a kouřové efekty? U elektrárny v Dukovanech cvičí vojáci ze zálohy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.