Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Okolím Telče projely stroje z minulého tisíciletí, letošní účast byla slušná a jelo se na Javořici

Dvakrát do roka, na jaře a na podzim, se u Muzea techniky v Telči sejdou majitelé veteránů, aby pohovořili a také vystavili svá auta a motorky s rokem výroby 1990 či mladší. Součástí dne tradičně bývá i vyjížďka po okolí.

Letos se i díky slunečnému počasí sešla slušná účast, všechna technika se ani nevešla na dvůr muzea a někteří museli parkovat v okolí.

Nejvíce bylo škodovek, k vidění ale byly i vojenské jeepy a také vozy Fiat, BMW nebo Mercedes. Doslova klenoty pak byly Pontiac Firebird nebo vůz méně známé značky Singer. Odměnu pro nejzajímavější stroj ale získal majitel historicky prvního traktoru, který se setkání zúčastnil.

Nechyběla ani tradiční burza. Trasou vyjížďky letos vyslyšeli organizátoři letitá přání samotných účastníků a domluvili povolení zamířit na nejvyšší vrchol Vysočiny, na Javořici.

Tip na výlet: Kolem studánky na nejvyšší kopec Vysočiny. Poznejte krásu Javořice

Studánku se zajímavou historií, krásnou skálu s výhledy do krajiny i výšlap na nejvyšší kopec celé Vysočiny. To nabízí Javořice, která se tyčí nad Řásnou. Vypravit se tam můžete v jakékoli roční době, vždy má svoje kouzlo.

„Vybrali jsme si zase takové místo, které není tolik známé. Aby se nám to podařilo, museli jsme vyřídit spoustu různých povolení, je to nejvyšší bod Českomoravské vrchoviny, výš se nedostanete,“ popsal letošní trasu pořadatel Aleš Wimmer z Muzea techniky Telč. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky veteráni, historie, Javořice, Telč, Muzeum techniky Telč, Pontiac Firebird

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okolím Telče projely stroje z minulého tisíciletí, letošní účast byla slušná a jelo se na Javořici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.