Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zlatý erb 2024: Nejlepší web mají v Třebíči, Poděšíně a zámečtí hasiči ze Žďáru nad Sázavou. Jihlava je druhá

Město Třebíč a obec Poděšín mají v rámci Kraje Vysočina nejlepší webové stránky. V letošním ročníku ankety Zlatý erb se se svými webovými stránkami blýskli i zámečtí hasiči ze Žďáru nad Sázavou. Krajská Jihlava ve své kategorii skončila na druhém místě.

Soutěž Zlatý erb hodnotí nejlepší webové stránky nejen měst a obcí, ale v případě Kraje Vysočina má i speciální regionální kategorii školských zařízení a sborů dobrovolných hasičů. 

Soutěž vyhlašuje každoročně spolek Český zavináč. 

Postup do celostátního kola 

Oba vítězové, tedy Třebíč a Poděšín, postupují do celostátního kola. „Kraj Vysočina je už tradičním partnerem krajského kola této soutěže. Letos odborná porota hodnotila necelou třicítku webových stránek. Už loni jsme nabídli novinku, a to hlasování veřejnosti prostřednictvím vyvinuté vlastní aplikace s využitím identity občana. Veřejnost oslovily především stránky Moravských Budějovic a Nížkova,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Už od loňského roku nabízí soutěž v rámci krajských kol novinky – například to, že obce s rozšířenou působností hodnotí pořadatelé automaticky, takže se nemusí registrovat. těchto obcí je na Vysočině 15. Soutěž Zlatý erb probíhá ve dvou stupních, v krajských kolech a následně v kole celostátním. 

Za vítězné město Třebíč převzala ocenění na Krajském úřadu v Jihlavě tajemnice Jaromíra Moudrá a mluvčí města a vedoucí tiskového oddělení, které městský web spravuje, Irini Martakidisová. Na druhém místě se za Třebíčí umístila Jihlava, na třetím pak Velké Meziříčí.

„Při správě městských webových stránek usilujeme o to, aby informace byly srozumitelné, snadno dohledatelné, podané přívětivou formou. Aby lidé našli rychle a jednoduše to, co hledají. Ze statistik návštěvnosti víme, jaké informace lidé nejčastěji hledají a stránky se tomu snažíme co nejvíce přizpůsobit,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal.

Kompletní výsledky za rok 2024 

Výsledky kategorie nejlepší webový portál obce s rozšířenou působností

1. Třebíč

2. Jihlava

3. Velké Meziříčí

Výsledky kategorie nejlepší webový portál obce, která není obcí s rozšířenou působností:

1. Poděšín

2. Polná

3. Nížkov

Cena veřejnosti pro nejlepší webový portál obce s rozšířenou působností:

Moravské Budějovice

Cena veřejnosti pro nejlepší webový portál obce, která není obcí s rozšířenou působností:

Nížkov

„Vysočina má v rámci krajského kola soutěže několik speciálních kategorií. Jednou z nich je hodnocení webových portálů sborů dobrovolných hasičů. V této kategorii pravidelně na předních místech obsazují „zámečtí hasiči“ ze Žďáru nad Sázavou," dodala mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Nejlepší webový portál sboru dobrovolných hasičů:

1. SDH Žďár nad Sázavou 2 - Zámek

2. SH ČMS – SDH Svratka

3. SDH Bohdalov

Svou kategorii mají na Vysočině také webové portály školských zařízení. V posledních letech se na jejich správě stále častěji podílí i sami studenti. „Stránky tak přirozeně nabízí informace povinné, očekávané, ale i osvěžující a často i zábavné. Velká pozornost je věnována kybernetické bezpečnosti," informuje mluvčí Svatošová. 

Nejlepší webový portál školského zařízení:

1. Základní škola a Mateřská škola Blatnice, okr. Třebíč

 1. Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola

2. Základní a mateřská škola Bohdalov

Ohodnoť článek

Foto Město Třebíč | Zdroj Kraj Vysočina, Město Třebíč

Štítky zlatý, erb, web, ocenění, soutěž, anketa, Třebíč, Poděšín, Žďár nad Sázavou, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatý erb 2024: Nejlepší web mají v Třebíči, Poděšíně a zámečtí hasiči ze Žďáru nad Sázavou. Jihlava je druhá | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.