Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Velká záchranná akce na Třebíčsku. Téměř tunová kráva uvízla v jímce, pomohli jí hasiči

Dvě jednotky hasičů v pondělí v podvečer zasahovaly v obci Jámy na Třebíčsku. V jímce tam uvízla kráva a hasiči jí pomohli zpět na svobodu.

O zvířeti, které uvízlo v betonové jímce, se operační stredisko dozvědělo kolem 19. hodiny. Na místo vyslalo profesionální hasiče z Jemnice a doplnili je dobrovolní hasiči z obce Lomy. 

Pondělní záchranná akce měla dobrý konec. „Téměř 800 kilogramovou krávu hasiči z jímky vyprostili za použití popruhů a těžké techniky," dodala mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová. 

Pomoc vydře a papouškovi 

Na začátku tohoto roku pomáhali hasiči třeba i vydře, která uvízla v rybníce na Havlíčkobrodsku. Zvíře bylo přimrzlé a vyčerpané, po vyproštění vydra říční skončila v péči pavlovských záchranářů. 

Příběh se šťastným koncem. Vydra, kterou vytáhli hasiči z rybníka v Brodě, se po dvou týdnech uzdravila

Pracovníci záchranné stanice v Pavlově pomohli vydře říční, kterou zachraňovali v úterý 9. ledna havlíčkobrodští hasiči z rybníka v lokalitě Vlkovsko. Zvíře bylo přimrzlé a vyčerpané. Léčba trvala 15 dní a dopadla dobře.

Podobný případ, kdy hasiči pomáhali zvířeti, se odehrál třeba vloni v červnu v krajské Jihlavě. Na největším sídlišti ve městě, na Březinkách, pomáhali papouškovi jménem Rozárka, který ulétl své majitelce z klece. Jak redakci pověděla dcera majitelky papouška, samička ulétla během krmení. Majitelka papouška ara ararauna volala městskou policii, poté se obrátila i na Zoo Jihlava. 

Hasiči na Březinkách chytali ročního papouška. Byli úžasní, pomohla voda, hlad a banán, říká dcera majitelky

To, že hasiči na Vysočině pomáhají nejen lidem, ale i zvířatům, je známá věc. To znovu dokázali dnes kolem 14. hodině, kdy byli povoláni k záchraně papouška jménem Rozárka. Tu majitelka bydlící v Jihlavě postrádala od včerejšího odpoledne. To, že...

Do hledání se zapojili přes výzvu i lidé na Facebooku, papouška nakonec zachránili až jihlavští hasiči. „Hasiči byli opravdu super, mamka je úplně nejšťastnější. A my všichni taky. Rozárka je součástí rodiny. A ještě dlouho díky hasičům bude. A na to, že neměli pořadně zkušenosti, si poradili naprosto úžasně. Radili i mamce, jak vyjet nahoru po žebříku a jestli se nebude bát. Bylo to pozdvižení i pro děti, co šly kolem ze školy. Hasiči a velký pták,“ řekla Jihlavské Drbně dcera majitelky Nikola Hlávková.

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj HZS Kraje Vysočina

Štítky kráva, pomoc, zvíře, záchrana, jímka, hasiči, Lomy, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká záchranná akce na Třebíčsku. Téměř tunová kráva uvízla v jímce, pomohli jí hasiči | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.