Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Novinka pro pejskaře. Jihlava bude mít psí hřiště, hotové bude do konce letošního listopadu

Jihlavští zastupitelé na dnešním zasedání odsouhlasili vznik psího hřiště v krajském městě Vysočiny. Pejskaři ho najdou na zatravněném pozemku mezi ulicemi Jiráskova a Kainarova. Podle mluvčího jihlavské radnice bude mít rozlohu 800 metrů čtverečních.

„Hřiště nebude oplocené a veškeré vybavení – v maximální výši 242 tisíc korun včetně DPH – zaplatí společnost Nestlé Česko. Hotovo by mělo být do konce listopadu 2024," nastínil Radovan Daněk. 

Provozní náklady spojené s údržbou zeleně jsou odhadovány na 15 tisíc korun na rok, první dva roky je bude hradit město. A náklady na údržbu herních prvků bude mít dodavatel ve vlastní režii. „V dalších letech se předpokládá vynaložení provozních nákladů v částce celkem 20 tisíc korun," dodal Daněk. 

Novinku dnes ocenil opoziční zastupitel Vojtěch Šoula (STAN). Přesto k plánovanému psímu hřišti měl výhrady. „Jsem rád, že se vychází vstříc pejskařům. Na druhou stranu budu rád, když my, nepejskaři, budeme sedět v parku bez psích exkrementů. Budu rád za nějaký takový prostor, i když třeba psa nemáme. Třeba něco vznikne ve Smetanových sadech," zamyslel se Vojtěch Šoula. Na jeho připomínku reagoval náměstek primátora Martin Laštovička (KDU-ČSL). „Nevím, jestli je právně možné někomu vymezovat prostor." 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pexels.com | Zdroj Město Jihlava

Štítky pes, psí, hřiště, zastupitelé, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novinka pro pejskaře. Jihlava bude mít psí hřiště, hotové bude do konce letošního listopadu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.