Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Česku bude závěr týdne deštivý. Teploty zůstanou nadprůměrné

Závěr týdne bude v Česku deštivý, v horských oblastech nasněží. Teploty přes den zůstanou nadprůměrné, na některých místech překročí i deset stupňů Celsia. V noci se v závěru týdne ochladí, ojediněle teploty klesnou i pod nulu. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Čtvrtek se na většiné území Česka nesl ve znamení deště. Podobný ráz počasí pak podle meteorologů vydrží i dnes. V polohách nad 1000 metrů nad mořem a v Čechách od jihozápadu postupně nad 600 metrů očekávají meteorologové déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty zůstanou nad nulou, budou od osmi do čtyř stupňů Celsia, na západě až dva stupně Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají na šest až deset stupňů.

Zataženo bude i v sobotu, na většině území kromě západu občas zaprší. V polohách nad 1000 metrů, v Čechách nad 600 metrů a ráno i níže se objeví srážky smíšené nebo sněhové. Během dne budou srážky od jihozápadu ustávat. Nejnižší noční teploty se na Moravě a ve Slezsku budou pohybovat od osmi do tří stupňů, v Čechách už bude chladněji, od tří do minus jednoho stupně Celsia. Před den mohou teploty na některých místech vyšplhat až na 11 stupňů Celsia.

V neděli očekávají meteorologové oblačno až polojasno, ráno se mohou ojediněle vyskytnout mlhy, přes den ojediněle opět i přeháňky. Nejnižší noční teploty budou od dvou do minus dvou stupňů, na východě kolem tří stupňů, během dne stoupnou až ke 12 stupňům Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, čhmú, předpověď, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Česku bude závěr týdne deštivý. Teploty zůstanou nadprůměrné | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.