Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Amatérsky navržený paskvil, kritizují obyvatelé z Doliny nový plot pro kontejnery. Už pracujeme na nápravě, ujišťuje radnice

Na redakci Jihlavské Drbny se před několika dny obrátili nespokojení obyvatelé jihlavského sídliště na Dolině. Problémem je podle nich nová úprava kontejnerových stání na křižovatce ulic Halasova a Dykova. Tvrdí, že „oplocení“ je amatérsky navrženo a v důsledku toho jdou nádoby na odpad obtížně otevřít. Nové „oplocení“ nazývají paskvilem. Obrátili jsme se i na jihlavskou radnici, která na dotaz reagovala s tím, že už se pracuje na nápravě.

„Nevím, kdo to navrhl, ale připadá nám to jako špatný vtip. Ale bohužel je to realita. Jedná se o to, že plot, který je nainstalovaný kolem popelnic, je amatérsky navržen a proveden, kdy člověk skoro ty popelnice neotevře! Maximálně tak do jedné třetiny, jak je vidět na fotce. To je docela zásadní problém,“ napsal redakci Jihlavské Drbny zástupce nespokojených obyvatel Milan Štefl.

Lidé ze sídliště tedy museli po vlastní ose umístění popelnic upravit tak, aby vůbec šly otevřít. „Pak to ale je celé úplně k ničemu, jak zmiňovaný plot, tak i žluté ohraničení místa, kde by popelnice měly stát,“ krčí rameny Štefl.


Popsaná úprava popelnic od obyvatel tak, aby šly úplně otevřít 

Jak jsme zjistili, autory tohoto zmiňovaného kontejnerového stání jsou pracovníci odboru životního prostředí. Ti se snažili vyhovět přání obyvatel a zmíněnou úpravu pro kontejnery vytvořili ve spolupráci se společenstvím vlastníků v bytovém domě na křižovatce ulic Halasova a Dykova. „Úprava se realizovala proto, aby kontejnery nesjížděly do chodníku a byly částečně kryté a také estetičtější,“ vysvětlil dnes dopoledne mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Popsaná úprava kontejnerového stání vyšla městskou kasu na 18 tisíc korun.

Dodal, že radnice chybu uznává. Výška „oplocení“ podle mluvčího není vhodná pro tento typ kontejnerů. „A už se pracuje na úpravě,“ ujistil Daněk.

„Chybu uznáváme." 

Obyvatelé lokality na Dolině o úpravu nepovedeného stání požádali už před Vánocemi. „Jihlavská radnice chybu uznává a začala řešit opravu. Jenže po Novém roce nás zaskočila velká nemocnost a OČR a kolegyně se k tomu znovu dostaly až teď. Myslím, že právě dnes už pracovníci Služeb města Jihlavy na místě upravovali stání. Pokud to dnes nestihli, tak by to mělo být opraveno v nejbližších dnech,“ dodal Radovan Daněk.

Kontejnery neujíždí na chodník 

Po Jihlavě se postupně už od loňského roku objevují upravená kontejnerová stání. „Když se staví nová, tak už u některých z nich jsou paravany nebo nějaká forma krytí. Kontejnery pak neujíždí na chodník nebo do silnice, mají stálé přesně vymezené místo a jsou i částečně kryté a trošku lépe vypadají,“ popisuje mluvčí Jihlavy.

ANKETA: V Jihlavě vznikají vylepšená kontejnerová stání. Radnice na ně letos vyčlenila více než 4,5 milionu korun

Pokud jste v posledních dnech procházeli nebo projížděli po jihlavské Žižkově ulici nebo třeba sídlištěm U Hřbitova, pak vás možná zaujala oplocená stavba - vydlážděná plocha se železnou konstrukcí, na níž pracují dělníci. Zjišťovali jsme, co...

Nová vydlážděná stání na odpad jsou třeba na sídlišti U Hřbitova, dále pak v ulici Sluneční, Kollárova, Telečská, Brtnická, Březinovy sady 9, U Koželuhů, Plukovníka Švece a Resslova Sokolovská nebo třeba v Herolticích, a Hruškových Dvorech.

Vedení města se snaží každý rok vybudovat buď nové nebo opravit část stávajících stání pro kontejnery, která jsou již nevyhovující. Podněty na jihlavskou radnici chodí buď od občanů, nebo od státní či městské policie, případně přímo od popelářů či město vychází z vlastních zkušeností.

Radovan Daněk závěrem upozorňuje na negativa každého takového nového zázemí pro kontejnery. „Negativem takových stání může být nepořádek, protože tam někteří lidé bohužel odhazují odpadky tzv. „za plot“, aniž by otevřeli kontejner,“ poznamenal mluvčí města.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Poskytnuto Milanem Šteflem

Štítky kontejner, odpad, popelnice, stání, úprava, stížnost, sídliště, radnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Heřman

Vážení pracovníci radnice příďte se podívat na kontejnerové stáni před školkou ne Demlové kontejnery jsou namačkány na sebe (některé pak nejdou otevřít ) je jich tam už moc na malé ploše.

Čtvrtek, 1. února 2024, 16:05Odpovědět

Ivan Pacholík

V tom případě bych na radnici dělat i já. Takhle amatérsky dokážu pracovat taky.

Středa, 31. ledna 2024, 07:02Odpovědět

Amatérsky navržený paskvil, kritizují obyvatelé z Doliny nový plot pro kontejnery. Už pracujeme na nápravě, ujišťuje radnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.