Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zemřel Jindřich Hurda, legendární masér a kustod Dukly Jihlava. Byl to skvělý borec, vzpomínají hráči

Ve věku nedožitých 69 let zemřel ve čtvrtek masér a kustod Jindřich Hurda, který ve službách hokejové Dukly strávil celkem 24 sezón. Klub to oznámil na svém webu.

Masér a kustod Jindřich Hurda strávil v Dukle těžko uvěřitelných 24 sezon. Poprvé si stoupl na střídačku v sezoně 1975/1976 a jeho další pokračování přišlo až o 21 let později v ročníku 1996/1997. Svoji funkci v klubu vykonával až do roku 2019. 

Jak uvádí klubový web, Hurda byl dobrou duší kabiny, jeho šikovné ruce vždy hráčům pomáhaly v regeneraci, ale vedle toho dokázal hokejisty také povzbudit dobrým a laskavým slovem.

„Jindra byl v Dukle, už když jsem přišel do A-týmu. Prošli jsme spolu tady celou mojí kariéru. Spolu s Bohouškem Tománkem byl vždy duší mančaftu. Byl to skvělý borec, dělal pro nás první poslední. Vždy to tak bylo, že masér je i taková vrba týmu. Byl skvělý a odvedl pro nás neocenitelné služby,“ vyznal se hráč Dukly Tomáš Čachotský v roce 2019, kdy se Dukla s Jindřichem Hurdou loučila. Jindřich Hurda pak v roce 2022 předával populárnímu "Čagymu" dres za 1 000 odehraných zápasů za Duklu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Jindřich Hurda, úmrtí, Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Jindřich Hurda, legendární masér a kustod Dukly Jihlava. Byl to skvělý borec, vzpomínají hráči | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.