Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

PŘEHLED: Na několika místech v týdnu zavoní koláče. Prodej opět podpoří jihlavský domácí hospic

Letos už na dvaceti místech na Jihlavsku ve středu 4. října zavoní koláče, u kterých výtěžek z prodeje podpoří jihlavský Domácí hospic Bárka. Novým místem pro letošek je Třešť.

Na hospic v Jihlavě lidé budou moci přispět libovolnou částkou, za odměnu dostanou čerstvý koláč z regionálních pekáren.

Výtěžek z pravidelné sbírky Koláč pro hospic podpoří hospicovou péči, která umožňuje nevyléčitelně nemocným pacientům trávit svůj čas doma mezi rodinou.

Centrální stánek bude pro veřejnost umístěný v Jihlavě, tradičně na horní části Masarykova náměstí, a to od půl osmé do 16 hodin.

„Letos jsme rozšířili realizaci sbírky Koláč pro hospic i do Třeště, kam náš mobilní hospic Bárka rovněž zajíždí,“ informuje o novinkách Markéta Brestovská, vedoucí Domácího hospice Bárka.

Pomoc z Třeště 

V Třešti budou moci místní přispět dopoledne od 7 hodin na tamní poliklinice a odpoledne od 14 hodin na náměstí T.G. Masaryka před místním supermarketem.

„Jihlavská Charita připravila pro zájemce, kteří chtějí podpořit hospic Bárka rekordních 20 stanovišť, a to jak na veřejných místech, tak i ve firmách a institucích. Na každém stanovišti, budou moci lidé přispět do zapečetěných pokladniček, odnést si sladkou odměnu a získat informace o hospicové péči,“ uvedl koordinátor propagace v jihlavské Charitě Marek Mašát.

Jak ho doplňuje Brestovská, hospicová péče je téma, které již není tabu a rezonuje společností jako velmi důležité. „Což dokládá i zájem o pomoc při realizaci sbírky. Jsme moc rádi, že se nám hlásí studenti a dobrovolníci, kteří chtějí pomoci,“ je vděčná Markéta Brestovská. Pomoc přislíbili studenti SOŠ Sociální u Matky Boží Jihlava, Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Jihlava, dále Vysoká škola polytechnická a například i klienti Následné péče Jihlava.

Podívejte se, jak pokračuje stavba krajského hospice za 83 milionů. V pondělí se začnou betonovat podlahy

Na začátku příštího roku, konkrétně na přelomu ledna a února, by měla skončit výstavba krajského hospice, jenž bude sídlit v Havlíčkově Brodě. Podle aktuálních informací jde stavba půlkruhového objektu stojícího mezi krajskou a psychiatrickou...

„Pro ty, co nebudou moci přispět ve středu 4. října bude připravena i dodatečná možnost přispět a odnést si koláč, a to na Podzimním jarmarku na Masarykově náměstí od 10 do 18 hodin,“ doplnil Marek Mašát.

Bližší informace a přehled všech stanovišť najdou lidé na webu.

Ohodnoť článek

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky koláč, hospic, sbírka, dobročinná, pomoc, umírání, Bárka, Jihlava, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Na několika místech v týdnu zavoní koláče. Prodej opět podpoří jihlavský domácí hospic | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.