Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Víkend přinesl velmi vydatné srážky i na Vysočině. V Jihlavě během 24 hodin napadlo přes 40 milimetrů

, aktualizováno 7. srpna 2023, 7:41

Je za námi velmi deštivý víkend. Meteorologové nakonec rozšířili svou výstrahu před velmi vydatným deštěm nakonec až do nedělního večera. Ta se týkala také částečně Českomoravské vrchoviny.

Kromě ní se týkala Jeseníků, Krkonoš, Beskyd a Zlínského kraje.  „V těchto oblastech mohlo podle meteorologů napršet 40 až 70 litrů vody na metr čtvereční, na východě v kombinaci s bouřkami až 100 litrů," sdělil Český hydrometeorologický ústav. V Kraji Vysočina naštěstí nedošlo k výraznějšímu zvedání hladin řek. 

Počasí v Česku až do nedělního večera ovlivňovala zvlněná studená fronta. Zejména ve východní polovině země meteorologové očekávali trvalejší a místy i vydatný déšť. Srážky v neděli odpoledne sice zeslábly, ale na většině území budou pokračovat i během dneška. 

Déšť v Jihlavě 

Na Vysočině nejvíce pršelo v sobotu 5. srpna. „Během 24 hodin, tedy od 5. srpna 8:00 do 6. srpna 8:00, na naší stanici napršelo 42,3 milimetrů srážek," sdělil redakci Drbny Petr Janoušek, pozorovatel počasí ze stanice Jihlava - Hruškové Dvory. Silný déšť doprovázelo také citelné ochlazení. To Janoušek potvrdil. „Maximální teplota vzduchu na stanici byla při srážkách rovných 15,6 stupňů Celsia."  

Zrušená Rocková Lipnice 

Deštivé počasí přetrhalo plány mnoha pořadatelům kulturních akcí. Kvůli dešti a nízkým teplotám byl například zrušený 23. ročník festivalu Rocková Lipnice. 

Letošní Rocková Lipnice je zrušena. V dešti s nízkými teplotami by to tady nikoho nebavilo, vysvětlují pořadatelé

Letošní Rocková Lipnice se kvůli nepřízni počasí ruší. Zpráva, která určitě nepotěšila řadu fanoušků tohoto, jak návštěvníci sami říkají, komorního festivalu. Třiadvacátý ročník festivalu se měl konat dnes v Lipnici nad Sázavou na Havlíčkobrodsku.

Jak bude dnes? 

Dnes bude podle meteorologů opět zataženo, na vetšině kraje musíme počítat s deštěm. Ojediněle se objeví bouřky. Srážky budou slábnout během odpoledne a k večeru. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat mezi 13 až 16 °C. Vát bude čerstvý západní až severozápadní vítr o rychlosti 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pexels.com | Zdroj ČTK, ČHMÚ

Štítky počasí, déšť, ochlazení, přeháňky, výstraha, meteorologové, ČHMÚ, Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend přinesl velmi vydatné srážky i na Vysočině. V Jihlavě během 24 hodin napadlo přes 40 milimetrů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.