Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

ANKETA: Chvilkové ochlazení. Centrum Jihlavy dnes poprvé brázdil kropicí vůz, do terénu vyrazí i zítra

Už několik dní panuje v naší zemi opravdové letní počasí, teploty přes den šplhají i přes 30 stupňů Celsia. Když nepomůže zmrzlina nebo nějaký ledový drink, pak může chvilkovou úlevu přinést projíždějící kropicí vůz, ten v těchto dnech brázdí ulice mnoha měst, Jihlava v tomto není výjimkou. Vozidlo stříkající vodu v Jihlavě vyjelo poprvé dnes po obědě. Městem naposledy projelo v 16 hodin.

„Jízdy kropicím vozem, které zajišťují Služby města Jihlavy (SMJ), jsou naplánované na tři týdny. Samozřejmě záleží na dalším vývoji počasí," sdělila dnes v poledne redakci Drbny Lucie Maxová z tiskového oddělení jihlavské radnice. 

Jste rádi za kropicí vůz projíždějící centrem Jihlavy?

Celkem hlasovalo107 čtenářů

Jak zjistila naše redakce, první zítřejší jízda kropicího vozidla je naplánována na 10. hodinu, auto bude centrem Jihlavy jezdit každých zhruba 90 minut. „Kropení zajišťuje každý den jedno naše vozidlo," upřesnil na dotaz redakce Martin Málek, mluvčí SMJ. 

Hodilo by se mlžítko 

Alespoň chvilkové ochlazení může lidem ve městěch přinést takzvané mlžítko, to však v Jihlavě zatím chybí. To by však velmi ocenila oslovená obyvatelka Jihlavy Marie Švihálková. „To by se určitě líbilo nejen dětem, ale i nám, dospělým. Tak možná takový nenápadný apel na vedení radnice. Jinak to dnešní kropení je dobrý nápad, jen to pomůže fakt jen na chvilku," řekla Marie Švihálková. 

Pozor na silné bouřky 

Od vysokých teplot a sucha si podle předpovědi meteorologů neodpočineme ani zítra, kdy by rtuť teploměru měla opět šplhat nad 30 stupňů, a to hlavně na jižní a střední Moravě. Meteorologové k tomu vydali další upozornění před silnými bouřkami, ty by měly udeřit dnes v noci. Nejsilnější budou na západě. 

S ohledem na teplé počasí platí pro celou zemi výstraha před nebezpečím požárů.

Ohodnoť článek

Foto Dalibor Mašek

Štítky kropicí, vůz, voda, ochlazení, horko, tropy, teplota, centrum, město, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Růžová

Moc dobrý nápad, ale víc by se mi líbilo mlžítko.

Středa, 12. července 2023, 09:42Odpovědět

ANKETA: Chvilkové ochlazení. Centrum Jihlavy dnes poprvé brázdil kropicí vůz, do terénu vyrazí i zítra | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.