Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Demolice zimního stadionu začne 1. srpna, potrvá čtyři měsíce. Večery a víkendy bez hydraulických kladiv

Jihlava zná harmonogram demoličních prací starého zimního stadionu, který ustoupí moderní Horácké multifunkční aréně. Bourání bude spuštěno 1. srpna a má trvat do konce listopadu. Zveřejněny jsou i časy demoličních prací.

Horácký zimní stadion, aktuálně zvaný CZ LOKO Aréna, je oficiálně uzavřený od května 2022, k demoličním pracem se ale přistupuje až o více než rok později. V tomto mezidobí došlo k nastavení a odsouhlasení financování, zjara byl pak oznámen vítěz výběrového řízení na zhotovitele stavby - firma GEMO. V posledním období se vedení města muselo vypořádat s námitkami obyvatel z Tyršovy ulice, kteří mají být demolicí a stavbou nové arény dočasně omezeni negativními dopady bouracích prací.

Hodinu a půl trvalo dnešní mimořádné jednání jihlavských zastupitelů, jehož hlavním tématem byla výstavba Horácké multifunkční arény (HMA) v Jihlavě. Nejvíce a také nejdéle diskutovaným bodem bylo uzavření smlouvy o poskytnutí dotace společenství...

Ty podle čerstvě zveřejněného harmonogramu začnou 1. srpna, srovnaný se zemí má být legendární stadion podle ideálních scénářů 30. listopadu. Stadion se začne bourat od Smetanových sadů, v rámci první etapy bude vybourána celá prosklená štítová stěna, bude tím mimo jiné zajištěn průjezd pro těžkou techniku, která posléze zahájí demolici střechy.

Plynule bude následovat odstranění tribun a obvodová konstrukce stadionu. V říjnu přijde na řadu demolice zázemí a kanceláří, v listopadu pak restaurace a posilovna. Bourací práce má starosti jako subdodavatel firma TREPART, a.s.

Poslední dva administrativní úkoly

Než samotná demolice začne, je třeba vyřídit dvě důležité administrativní záležitosti. Tou první je demoliční výměr. „Ten řeší náš stavební úřad, měl by být k dispozici kolem 20. července,“ uvedl jihlavský radní a manažer stavby David Beke (ODS) pro iDnes.cz. Další nutností je formální potvrzení 300milionové dotace od Národní sportovní agentury, která byla už dříve schválena. „Jedná se opravdu pouze o administrativní záležitost, peníze už jsou přiklepnuté,“ potvrzuje jihlavský primátor Petr Ryška (ODS).

Demoliční práce budou probíhat každý den. V pracovních dnech to bude od 7 do 20 hodin, o víkendech a svátcích od 8 do 17 hodin. Po 18. hodině v pracovních dnech a o víkendech a svátcích je navíc vyloučena práce hlučných hydraulických kladiv.

  

       

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek | Zdroj HC Dukla Jihlava, iDnes.cz

Štítky Horácká aréna, Jihlava, demolice, termín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice zimního stadionu začne 1. srpna, potrvá čtyři měsíce. Večery a víkendy bez hydraulických kladiv | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.