Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Víkend na Vysočině ve znamení letních teplot. Nejtepleji bylo v Třebíči, kde naměřili 27 stupňů Celsia

Máme za sebou velmi teplý víkend s letními teplotami. Podle informací od Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na žádném místě na Vysočině nepadl rekord, přesto ale teploty dosáhly velmi příjemných hodnot. Letní počasí během pracovního týdne ale nevydrží, protože se opět mírně ochladí. Zítra navíc počítejme s přeháňkami.

V sobotu 20. května bylo nejtepleji v Libici nad Doubravou, kde bylo naměřeno 24,6 stupňů. Na pomyslném druhém místě za sobotu skončila Třebíč, tam bylo 24,5 stupňů Celsia. Třetí nejvyšší hodnotu hlásí stanice v Havlíčkově Brodě, kde se rtuť teplomětu zastavila na hodnotě 24,1 stupňů Celsia. „V neděli bylo nejtepleji s teplotou 26,9 stupňů Celsia v Třebíči, dále pak s 26,3 stupni Celsia v Libici nad Doubravou. Na stanici v Havlíčkově Brodě naměřili 26 stupňů Celsia. Teplotní rekordy žádné nepadly," informoval Filip Chuchma z ČHMÚ. 

Jak bude v týdnu? 

Obloha v nadcházejícím týdnu bude převážně polojasná, zítra se mohou objevit přeháňky a mírně se ochladí. Jak vyplývá z týdenní předpovědi ČHMÚ, od středy by se nejvyšší teploty měly pohybovat jen okolo 20 stupňů Celsia. Hrozí dokonce ranní přízemní mrazíky.

Dnešek bude ještě velmi teplý a slunečný. Teploty překročí na mnoha místech letních 25 stupňů Celsia, chladněji bude na severovýchodě republiky s maximy kolem 22 stupňů. „Odpoledne se objeví pár přeháněk a bouřek, na většině území dnes ale nezaprší," uvedl ČHMÚ na svém facebooku.

Od středy už bude ve zbytku týdne převážně polojasno nebo jasno. Teploty se podle meteorologů ale jen výjimečně dostanou nad 20 stupňů. Naopak v noci mohou nejnižší teploty klesat i ke třem stupňům, ráno pak hrozí přízemní mrazíky.

Ohodnoť článek

Zdroj ČHMÚ, ČTK

Štítky víkend, počasí, teplota, předpověď, ČHMÚ, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend na Vysočině ve znamení letních teplot. Nejtepleji bylo v Třebíči, kde naměřili 27 stupňů Celsia | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.