Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obyvatelé Lidické kolonie budou mít nový vodovod i povrch silnice. Rekonstrukce částečně omezí řidiče

Obyvatelé jihlavské ulice Lidická kolonie se musí připravit na chvilkový stavební ruch. Od 29. května se tam totiž začne rekonstruovat vodovod a také kanalizace, opravy se dočká také místní komunikace.

Jak informovala jihlavská radnice, důvodem je špatný technický stav obou sítí. „Nový vodovod o celkové délce cca 425 metrů bude z tvárné litiny a v komunikaci bude umístěn na stávající trase. Součástí oprav je i výměna a přepojení vodovodních přípojek na veřejném prostranství po hranice soukromých pozemků,“ řekl Pavel Svoboda z jihlavského odboru rozvoje města.

Rekonstrukce v jihlavské ulici Lidická kolonie vyjde na 13,2 milionu korun bez DPH. 

Pracovníci specializované firmy zde také opraví kanalizace, a to v délce necelých 400 metrů. „Současné betonové potrubí nahradí potrubí kameninové a vyměněny a doplněny budou také kanalizační šachty a přípojky," doplnila Lucie Maxová z jihlavského oddělení vnějších vztahů s tím, že po rekonstrukci vodovodu a kanalizace přijde řada i na opravu stávající silnice, která se dočká nového asfaltového povrchu a chodníky, vjezdy a manipulační plochy předláždí pracovníci betonovou dlažbou.

Výše vyjmenované práce v ulici Lidická kolonie začnou v pondělí 29. května, hotovo by mělo být v listopadu. Řidiči se musí připravit na dopravní omezení, protože vjezd do ulice Lidická kolonie bude po dobu oprav pouze na povolení. 

Ohodnoť článek

Foto annawaldl/pixabay | Zdroj Ježkovy oči

Štítky kanalizace, oprava, komunikace, Lidická kolonie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Lidické kolonie budou mít nový vodovod i povrch silnice. Rekonstrukce částečně omezí řidiče | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.