Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

FOTO: Výtah na jihlavském magistrátu už zase jezdí. Výměna po třiceti letech trvala přesně měsíc

Jihlavský magistrát má téměř po třiceti letech nový výtah. Ten je v provozu od dnešního dne. Jeho výměna trvala přesně měsíc, po tuto dobu se lidé na úřad dostali pouze po schodech.

Výtah byl pro veřejnost i zaměstnance magistrátu mimo provoz od 29. března. Důvodem byla nutná rekonstrukce šachty a výměna technologií. 

„Lidé se tak nyní mohou výtahem svézt, pokud půjdou vyřizovat občanský průkaz, cestovní doklady nebo řešit poplatky či závazky na ekonomický odbor. Výtah slouží také klientům majetkového odboru a stavebního úřadu," jmenuje Lucie Maxová z jihlavského oddělení vnějších vztahů. 

Jak před pár dny sdělil vedoucí oddělení správy budov magistrátu Miloslav Beneš, stavební firma na výměně výtahu pracovala pozdě do večera i o víkendech. A proto je výtah znovu přístupný s mírným předstihem. Původní avizovaný termín zprovoznění nového výtahu byl na začátku května. 

Přenosný počítač nebo tablet 

Během výměny starého výtahu za nový mohli na úřad zavítat i lidé s handicapem, k něm mohli dojít nebo dojet pracovníci magistrátu s přenosným počítačem nebo tabletem. To však nebylo možné u všech úředních úkonů. 

30 let starý výtah

Původní výtah sloužil od června 1994, tedy téměř 30 let. Tehdy byl poháněn pomalým hydraulickým pístem s poruchovou elektronikou. Proto musel být v roce 2003 pohon nahrazen elektromotorem s lany a kladkami. „Při zmíněné rekonstrukci budou všechny původní technologie nahrazeny a nově instalovaný výtah bude patřit k nejmodernějším v Jihlavě," sdělil před měsícem mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek, Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky výtah, rekonstrukce, výměna, magistrát, úřad, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Výtah na jihlavském magistrátu už zase jezdí. Výměna po třiceti letech trvala přesně měsíc | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.