Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedna námitka zdolána. Výběr stavitele arény v Jihlavě už nebude dál napadat sdružení firem, které neuspělo

Výběr stavitele Horácké multifunkční arény (HMA) v Jihlavě nebude neúspěšné sdružení firem dál napadat. Vysvětlení města považuje za dostatečné. Vyplývá to z vyjádření, které ve čtvrtek poskytla společnost Metrostav DIZ, jež byla vedoucím účastníkem tohoto sdružení. Město chce stavbu zadat olomoucké firmě GEMO, která šla do výběrového řízení s nejnižší cenou 1,909 miliardy korun bez DPH.

Další komplikace. Proti výběru stavitele arény podalo námitku sdružení firem, které v řízení neuspělo

Námitky proti rozhodnutí jihlavské radnice o výběru stavitele Horácké multifunkční arény (HMA) podalo sdružení Metrostav DIZ, OHLA ŽS a Podzimek, jež se svou nabídkou ve výběrovém řízení původně neuspělo. Město by chtělo stavbu HMA zadat...

Arénu nechá město postavit místo starého zimního stadionu, který se bude bourat. Námitky k postupu Jihlavy při výběru stavební firmy podalo sdružení Metrostav DIZ, OHLA ŽS a Podzimek, radnice na tyto námitky odpověděla na konci března. Sdružení mělo deset dnů na vyjádření, zda mu zdůvodnění stačí, případně se mohlo obrátit na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

„Za společnost Metrostav DIZ jako vedoucího účastníka sdružení firem můžeme potvrdit, že jsme obdrželi rozhodnutí o námitkách včetně velmi podrobného vysvětlení. Obdržené informace jsou pro nás dostatečné a nebudeme podnikat žádné další kroky," sdělil dnes ČTK mluvčí skupiny Metrostav Radim Mana.

Kvůli stavbě arény ještě musí Jihlava řešit námitky obyvatel některých bytů v Tyršově ulici k demoličnímu výměru na starý stadion. Podle dřívějších informací se diskuse týkala například omezení hluku při demolici a obav z možného poškození domů. David Beke (ODS), radní města a manažer výstavby HMA, ve čtvrtek uvedl, že tato záležitost ještě není uzavřená.

Město jednalo s obyvateli Tyršovy ulice ohledně demolice stadionu. Ústupky musejí přijít z obou stran, říkají

Už více než dva týdny se musí vedení města vypořádávat s námitkami souvisejícími s demolicí stávající CZ LOKO arény a stavbou nové Horácké multifunkční arény. S majiteli celkem 17 bytů v přilehlé Tyršově ulici, kteří mají výhrady k vydanému...

O demoliční výměr muselo město požádat znovu, protože nestihlo zahájit bourání vloni. Přípravy na stavbu arény se protáhly i vzhledem k tomu, že do výběrového řízení přišly vyšší cenové nabídky, než Jihlava očekávala.

Starý zimní stadion v Jihlavě je od loňska kvůli špatnému zastřešení zavřený, hokejová Dukla hraje zápasy v Pelhřimově a Jindřichově Hradci. Nová aréna nebude sloužit jen hokeji a dalším sportům, pořádat se tam budou také kulturní a společenské akce. Na projekt má město slíbených 800 milionů korun dotací - půl miliardy od kraje a 300 milionů od Národní sportovní agentury (NSA). Zbývající náklady kryje úvěry a vlastními penězi.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky ČR, stavby, sporty, správa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedna námitka zdolána. Výběr stavitele arény v Jihlavě už nebude dál napadat sdružení firem, které neuspělo | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.