Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči na Vysočině dostanou šest milionů korun. Pořídí si evakuační autobus a obmění zásahové obleky

Hasiči na Vysočině letos během jara obdrží na svůj účet šest milionů korun od Kraje Vysočina. Jde o pravidelnou dotaci, kterou profesionální hasiči každý rok dostávají.

Hasiči Kraje Vysočina peníze využívají například na obměnu klíčových prostředků pro zvládání mimořádných událostí. „V letošním roce pomůžou krajské peníze s pořízením nového evakuačního autobusu, s rekonstrukcí nosiče kontejnerů a s dílčí obměnou ochranných zásahových oděvů,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

V minulosti byla krajská dotace hasičským záchranným sborem využita například i na nákup jeřábů, malého autobusu pro 25 osob, repasi cisternových automobilových stříkaček, v minulých letech také na obnovu a náhradu ochranných pracovních prostředků využitých a spotřebovaných při likvidaci následků po tornádu na Jižní Moravě.

„V letech 2020 – 2021 byli profesionální hasiči důležitými partnery zdravotníků i ošetřovatelů při zvládání pandemické situace ve zdravotnických a sociálních zařízeních," dodala Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina s tím, že o poskytnutí dotace musí finálně rozhodnout Zastupitelstvo Kraje Vysočina, které bude jednat 7. února 2023.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky hasiči, peníze, příspěvek, podpora, dotace, autobus, evakuace, zastupitelstvo, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Vysočině dostanou šest milionů korun. Pořídí si evakuační autobus a obmění zásahové obleky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.