Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lesnovský domov pro seniory nově poskytuje i paliativní péči

Pracovníci Domova pro seniory (DPS) Lesnov nyní poskytují i paliativní péči. Určena je pacientům, kteří trpí nevyléčitelnou chorobou v pokročilém nebo terminálním stádiu.

„Naším cílem je zajistit klientům domova kvalitní život až do konce. Doteď jsme je museli vozit do zdravotnicích zařízení, kde nikoho neznali. Jde tedy o jakousi obdobu domácí hospicové péče, která je poskytována v domácím prostředí,“ vysvětlila ředitelka Integrovaného centra sociálních služeb (ICSS) Jihlava Alena Řehořová.

Jak uvedla Lucie Maxová z oddělení vnějších vztahů jihlavského magistrátu, zaměstnanci ICSS získali potřebný certifikát „Pracoviště proškolené v paliativní péči“ po dvou letech profesionálně vedených kurzů a seminářů. Systém paliativní péče se zaměřuje na kvalitu života s nevyléčitelným onemocněním, jehož léčba vyčerpala všechny možnosti vedoucí k uzdravení. „Nastavuje postupy, aby zbytek života byl pro pacienta i jeho rodinu komfortní,“ podotkla Alena Řehořová. 

Domov pro seniory v Lesnově navázal spolupráci v oblasti paliativní péče s Oblastní charitou Jihlava, konkrétně s jejím Domácím hospicem Bárka. Právě jeho pracovníci nevyléčitelně nemocným lidem, kteří chtějí žít a dožít doma, dlouhodobě pomáhají.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Lesnov, domoc pro seniory, paliativní péče, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesnovský domov pro seniory nově  poskytuje i paliativní péči | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.