Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihlava se obléká do vánočního. V ulicích už najdeme výzdobu, strom bude zlato-červený

Centrum krajské Jihlavy se pomalu vánočně vybarvuje. Pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) nyní začali po městě rozmisťovat vánoční výzdobu. Ta se rozsvítí společně se stromem na Masarykově náměstí na první adventní neděli 27. listopadu.

Jako první SMJ instalovaly výzdobu na živé stromy do příměstských částí města Červené domky, Pávov, Horní Kosov, Antonínův Důl a Zborná.

Od včerejška pracovníci SMJ věší vánoční osvětlení na celém Masarykově náměstí. „Pověsí se girlandy na stožáry veřejného osvětlení. V loňském roce došlo ke kompletní repasy těchto girland, takže v současné době je celkem 42 kusů funkčních," sdělil za SMJ mluvčí Martin Málek. 

Současně jsou do ulic Palackého, Komenského, Matky Boží a Benešova na závěsy nainstalovány velké vánoční světelné převěsy, vše musí být hotovo a odzkoušeno do soboty 26. listopadu. 

Strom pojede z Černé u Měřína

Vánoční strom bude přivezen 15. listopadu na horní část Masarykova náměstí z obce Černá u Měřína. „Pracovníci SMJ pomoci vysokozdvižné plošiny začnou s jeho zdobením 16. listopadu. Světelné ozdoby na vánoční strom budou v teple bílé barvě, která bude doplněna flash efektem, jenž způsobuje jiskření a problikávání. Na strom se také pověsí rampouchy, sněhové vločky, řetězy a vánoční kouličky různých velikostí, které jsou laděné do zlatavé a červené barvy. SMJ ozdobí rovněž na náměstí i vánoční vesnici, která bude mít atypický tvar a začne se navážet 21. listopadu," dodal Málek k další výzdobě. Také letos bude nazdobena jihlavská radnice. 

Letošní hlavní vánoční strom, který bude mít své místo již tradičně v horní části Masarykova náměstí, roste již 30 let na zahrádce v Černé u Měřína. Jde o patnáctimetrovou jedli bělokorou. 

Letošní vánoční strom pro Jihlavu rostl 30 let v obci u Měřína. Je mi ctí, že byla vybrána naše jedle, říká majitelka

Na zahrádce v Černé u Měřína roste patnáctimetrová jedle bělokorá, která bude lidem v Jihlavě zpříjemňovat předvánoční čas. Na Masarykovo náměstí bude letošní vánoční strom převezen 15. listopadu dopoledne.

„Doufám, že vše proběhne v pořádku a strom bude zdobit náměstí v Jihlavě.  Je mi ctí, že je to právě naše jedle. Určitě se na ni v době adventu přijedeme podívat,“ napsala majitelka Jitka Racková.

Kdy se vše rozsvítí? 

Velký vánoční strom se slavnostně rozsvítí společně s vánoční výzdobou na první adventní neděli 27. listopadu. „Demontáž a odvoz stánků proběhne ve dnech 28. a 29. prosince. Odstrojení a pokácení vánočního stromu je naplánováno na 9. ledna 2023," dodal závěrem mluvčí Málek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek | Zdroj SMJ, Město Jihlava

Štítky výzdoba, advent, centrum, město, SMJ, Vánoce, Jihlava, strom, vánoční stromek, Martin Málek, Měřín, Horní Kosov, Pávov, Madre de Dios, vánoční ozdoby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava se obléká do vánočního. V ulicích už najdeme výzdobu, strom bude zlato-červený | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.