Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vysočina se probudila do chladného rána. Padl jeden teplotní rekord

Teploty během dnešní noci se držely dost nízko. Spíše než letní červenec připomínaly nějaký podzimní měsíc. Chladná noc přinesla v našem kraji dokonce jeden teplotní rekord.

Ten byl překonán na stanici v Libici nad Doubravou na Havlíčkobrodsku. „Dosavadní extrém byl v roce 2020 a činil 7,1 °C, dnes zde bylo naměřeno 6,9 °C," uvedla dnes dopoledne Gražyna Knozová z Českého hydrometeorologického ústavu. 

Nízké teploty meteorologové naměřili i na dalších místech Vysočiny. Na 4,9 °C klesla teplota na stanici v Jihlavě - Hruškových Dvorech, o stupeň více bylo naměřeno na stanici v Hubenově. Velké Meziříčí dnes přes noc hlásilo 6 °C. 

Čekejme výrazné oteplení

Během nadcházejících dní by mělo podle předpovědi meteorologů přijít výrazné oteplení. Už dnes by se odpolední teploty měly dostat na příjemné hodnoty - mezi 21 až 25°C, zítra se můžeme těšit na tropické třicítky. Ve čtvrtek musíme místy počítat s přeháňkami, ojediněle i s bouřkou. Příjemné letní počasí nás čeká také o víkendu. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky ochlazení, teplota, počasí, červenec, meteorologové, rekord, ČHMÚ, Vysočina, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Jihlava, okres Havlíčkův Brod, Libice nad Doubravou, Hubenov, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina se probudila do chladného rána. Padl jeden teplotní rekord | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.