Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za pacienty rychleji a bezpečněji. Záchranáři z Vysočiny mají nové sanitky za více než 25 milionů korun

Zdravotní záchranná služba Kraje Vysočina (ZZS) má osm nových sanitek za více než 25 milionů korun. Nahradí nejstarší výjezdové vozy na základnách ve všech pěti okresech Vysočiny. Nákup je součástí pravidelné obnovy vozového parku, průměrné stáří sanitek v něm je necelých pět let.

"Nové sanitní vozy se aktuálně dovybavují přístroji a IT technologiemi a v blízké době budou přiděleny na výjezdové základny Jihlava, Bystřice nad Pernštejnem, Náměšť nad Oslavou, Moravské Budějovice, Habry, Přibyslav, Žďár nad Sázavou a Humpolec," uvedl mluvčí krajských záchranářů Petr Janáček ve včerejší tiskové zprávě.

„Jedná se o vozidla Volkswagen Transporter s označením 4motion, označení T6.1 se vznětovými motory o výkonu 150 kW, díky kterým mohou dosáhnout rychlosti až 189 km/hod,“ popisuje základní technické parametry vedoucí dopravy Martin Václavek.

Již standardem je například klimatizace ambulantního prostoru či sedmistupňová automatická převodovka, díky níž se zásadním způsobem zvyšuje bezpečnost řízení, jelikož má řidič po celou dobu jízdy obě ruce na volantu.

„Jsem velmi ráda, že se nám daří pravidelně obnovovat vozový park. Naší prioritou vždy bylo dojet za pacientem nejen rychle, ale také bezpečně. A právě v tomto ohledu splňují nové vozy ta nejpřísnější kritéria,“ říká k novým sanitkám ředitelka krajské záchranky Vladislava Filová.

Záchranáři na Vysočině mají k dispozici přes 60 sanitek, ročně s nimi najedou takřka dva miliony kilometrů. Průběžná obnova vozového parku ZZS Kraje Vysočině probíhá pravidelně každý rok. Průměrné stáří všech sanitních vozidel, které ročně najezdí bezmála dva miliony kilometrů, je necelých 5 let.
 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS Kraje Vysočina | Zdroj ZZS Kraje Vysočina

Štítky ČR, správa, zdraví, automobilová, Vysočina, záchranná služba, sanitka, Kraj Vysočina, vozový park, Jihlava, Moravské Budějovice, Bystřice nad Pernštejnem, Náměšť nad Oslavou, Přibyslav, Žďár nad Sázavou, Humpolec, Volkswagen Transporter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pacienty rychleji a bezpečněji. Záchranáři z Vysočiny mají nové sanitky za více než 25 milionů korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.