Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jiřina Návratová z Telče oslavila sté narozeniny. Vždy s úsměvem a ve skvělé kondici, říká o ní její okolí

V Telči na Jihlavsku se minulý týden slavilo ve velkém. Úctyhodných 100 let se dožila hrdá rodačka Jiřina Návratová, která v Telči žije od narození. Mezi gratulanty nechyběl starosta Telče Vladimír Brtník, pevné zdraví přišly Jiřině Návratové popřát také pečovatelky z místní organizace Sdílení, které za paní Návratovou pravidelně dochází.

„Telč je pro paní Jiřinku srdeční záležitost. Prožila zde krásné dětství, vychodila místní reálné gymnázium a našla si zde i svého manžela. Spolu vychovali dceru a syna a teď jí těší sledovat životní cesty svých vnoučat a pravnoučat,“ sdělila s úsměvem redakci Jihlavské Drbny Eva Švecová ze Sdílení, o. p. s.

Jiřina Návratová s pečovatelkami, které za ní pravidelně dochází 

Jiřina Návratová na svůj věk rozhodně nevypadá, protože je stále ve skvělé kondici. Přesto za ní pravidelně dochází pečovatelky z místní odlehčovací služby, kterou poskytuje organizace Sdílení. „Někteří klienti odlehčovací služby přijmou naše pečovatelky v průběhu dlouhodobé péče jako součást své rodiny. A jinak tomu není ani u paní Návratové. Naše děvčata jezdí do rodiny už více jak dva roky a pokaždé se na setkání s paní Jiřinkou moc těší,“ říká Jana Zatloukalová, vedoucí služby. To potvrzuje i sama pečovatelka Olga Nováková. „Služby u paní Návratové jsou pro nás za odměnu. Pokaždé je dobře naladěná a její povídání je nesmírně poutavé. Vyprávění o Telči a o tom, jak se zde dříve žilo, byste dokázali poslouchat celé hodiny. Paní Jiřince přejeme, aby jí ještě dlouho vydržel její životní elán, a pokaždé se budeme těšit na její milý úsměv.“

Jiřina Návratová i její dcera Dana jsou se Sdílením spjaty také jako jeho podporovatelky. Roky pletou do sdílenského dobročinného obchodu ponožky, které už potěšily a zahřály stovky lidí.

Jiřina Návratová se starostou Telče Vladimírem Brtníkem (vpravo) a místostarostou Pavlem Komínem (vlevo)

O gratulanty nemá paní Jiřinka nouzi. „Mezi ně se připojil i starosta města Telče Vladimír Brtník spolu s místostarostou Pavlem Komínem. Velkou radost udělala paní Jiřince osobní gratulace předsedy Senátu Miloše Vystrčila,“ dodává Eva Švecová.

Odlehčovací služba Sdílení sídlí na poliklinice v Telči a pomáhá rodinám při péči o jejich blízké v domácím prostředí. V současné době pečuje o 45 klientů. „K někomu jezdíme třikrát denně na půl hodiny, k někomu jednou za dva dny a máme v péči i klienty na osm hodin denně. Pracuje u nás 15 pečovatelek a musím říct, že všechny svoji práci dělají profesionálně a přitom s velkou laskavostí. Největší odměnou jsou pro nás spokojené rodiny a jejich blízcí,“ doplňuje Jana Zatloukalová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sdílení, o.p.s.

Štítky výročí, narozeniny, 100, Jiřina Návratová, Sdílení, Telč, okres Jihlava, rodina, Miloš Vystrčil, Olga Karlíková, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiřina Návratová z Telče oslavila sté narozeniny. Vždy s úsměvem a ve skvělé kondici, říká o ní její okolí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.