Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: V Jihlavě unikla ropná látka do kanalizace. Naštěstí jen „jako", šlo o taktické cvičení

Služby města Jihlavy (SMJ) musely ve čtvrtek dopoledne řešit závěžnou ropnou havárii. Šlo při ní o únik ropné látky do kanalizace. Naštěstí vše bylo jenom jako", protože šlo pouze o taktické cvičení.

Tato nebezpečná látka směřovala k čističce odpadních vod v Jihlavě, kterou provozují SMJ. „Ropná látka unikla při autohavárii cisterny na Sokolovské ulici a dostala se do kanalizační sítě. Havárie byla okamžitě oznámena pracovníkům ČOV. Na pokyn Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina provedli naši pracovníci usměrněný odklon ropné látky. Přesně se jednalo o řízený výtok této látky do vodního toku řeky Jihlavy, aby nedošlo k poškození a vyřazení čističky z provozu. Hasiči provedli zachycení ropné látky pomocí norných stěn," popisuje v tiskové zprávě Martin Málek, mluvčí SMJ. 

Následně byla nebezpečná látka pomocí skimmerů s čerpadly přečerpána do záchytných nádrží. Provoz na místních komunikacích nebyl zastaven ani omezen. Na místo přijely tři hasičské vozy.

„Použité byly dva druhy norných stěn, lana, skimmer, záchytné nádrže, čerpadla, hadice a elektrocentrála. Účelem této akce byl nácvik koordinace a vzájemné spolupráce mezi pracovníky ČOV a Hasičským záchranným sborem Kraje Vysočina," vysvětluje mluvčí Málek. Dodává, že podobná cvičení by měla probíhat zhruba jednou za rok.

Ohodnoť článek

Foto Služby města Jihlavy

Štítky havárie, ropná, látka, SMJ, cvičení, řeka, Jihlava, čistírna odpadních vod, Hasičský záchranný sbor, Martin Málek, Kraj Vysočina, kanalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Jihlavě unikla ropná látka do kanalizace. Naštěstí jen „jako", šlo o taktické cvičení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.